Den gudomligt feminina visdomsvägen

Vårens graalsresa

Tempelprästinnan förbereder nu vårens underbara sydfrankrikeresa.  Trots att jag besökt de utvalda kraftplatserna ett flertal gånger så är jag lika förväntansfull varje gång. Vi börjar vår pilgrimsfärd hos den svarta madonnan i Toulose. Om du vill veta mer om mysterierna kring den svarta madonnan så kan du läsa min artikel här på Templets hemsida.   

Vi kommer sedan fördjupa oss i de alkemiska bröllopen på platser som starkt är bärare av motsvarande energier. På så sätt kan vi öppna upp alkemiska portaler inom oss själva. 

Det vita bröllopet mellan ande och materia kommer vi göra vi ett ceremoniellt arbete kring på toppen av graalsberget Montsegur. Det underlättas av den uppstigning som vi först gjort till slottsruinerna på bergets topp. Det sägs att den heliga graalen funnits bevarad djupt inne i berget ända sedan den vita duvan släppte ned den i berget som då öppnade sig för att motta den heliga gåvan. Den heliga graalen  skapades enligt legenden av Lucifers smaragd  som föll ur hans strålande pärldiadem när han gjorde uppror mot tre-enigheten och föll ut ur helheten. Detta fall skapade en spricka mellan ont och gott och mellan den andliga och den materiella världen och det är först när Lucifer återfår sin visdomsjuvel som skapelsen åter kommer i balans och helhet.

Den heliga graalen/stenen sägs ha lämnat Montsegur i och med att de sista katarerna föll för inkvisitionens förtärande eldar som de tänt nere på bergssluttningen. Inkvisitionens män försökte få Katarerna att avsvärja sig sin tro men de kvarvarnde 200 Katarerna gick sjungande in i det tända offerbålet.

De visste att deras heliga skatt hade lämnat Montsegur tre dagar tidigare när fyra Katarperfecti hade gett sig av mitt i natten längs bergets branta norrsluttning. Det var lorden i Rennes le Chateau som tillsammans med Tempelriddarna i området som sägs ha förhandlat med korsriddarna om en tidsfrist för att Katarena skulle kunna utföra en ceremoni innan Montsegur intogs. De var den tiden som behövdes för att Skatten/Graalen skulle kunna lämna Montsegur… och enligt legenden transporterades den till Rennes le Chateau… Fortsättning följer…

Tempelprästinnan 2011-04-26

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv