Den gudomligt feminina visdomsvägen

Publikationer

 

Den 25 november släpps Rosenkors Alkemiska Bröllop! Releasepris 150 kr exklusive frakt! Beställs via info@alkemiskaakademin.se

 Rosenkors alkemiska bröllop

 

 • Roman av Katarina Falkenberg.
  Publicerades i början av 2005 av förlag Art Distribution.
  ”I denna roman vägleder oss Katarina Falkenberg steg för steg genom de alkemiska mysterierna där huvudbudskapet – enhet inom sig och med alla – också är en hörnsten i skapandet av en fredlig värld.”
  DEEPAK CHOPRA, Författare, Hemligheternas Bok

  Alkemisten Mina är djupt skakad efter en serie omtumlande möten med sig själv. När den trygga vänskapsrelationen till Jan också börjar bli komplicerad, beslutar hon sig för att följa sin ingivelse och resa till mayaindianernas Mexico.
  Hennes längtan efter att skapa alkemisternas mytomspunna de vises sten leder henne in i Chiapas djungel och till storslagna pyramider, på jakt efter hemligt nedtecknad alkemisk visdom. Hon blir snart varse att hon är något revolutionerande på spåren. Drömmen om de vises sten eller det röda guldet, ligger inte längre i en avlägsen framtid. Men någon försöker stoppa henne…

  Alkemistens röda längtan är en magisk resa genom den alkemiska mystikens svindlande labyrinter och mäktiga metaforer för inre transformation och själslig pånyttfödelse. Romanens djupa insikter är något som många intuitivt delar och som man skulle önska att i vår tid av turbulens fler ska göra till sina.

  Pris: 249 kr. Kan beställas per mail: info@alkemiskaakademin.se Porto tillkommer.

 • Se recencion från Bibliotekets hemsida:

Inre alkemi Ny faktabok om alkemi kommer ut nu i mars 2012! Inre alkemi – människans transformation från bly till guld skriven av Katarina Falkenberg & Tommy Westlund på Arca Dei förlag. Slutsåld men kommer i reviderad upplaga åter ut i maj 2013. För releasefest den 3 maj!

 

 

 

 Hjärtats alkemi

Hjärtats alkemi – den hemliga och uppenbarade läran

Längs med hjärtats väg finns en röd tråd som för människan in mot centrum av det egna väsendet, under resan genom jordelivets vindlande och ofta snåriga livslabyrint. Den röda tråden vävs av kärlek, mod och tålamodig visdom och har utvecklats och förvaltats av de som älskar Sophia – de sanna filosoferna.

I den här boken för vi samman dessa profeter, väktare, andliga utövare, konstnärer och mystika förkunnare av den hemliga läran om en tidlös kärlekens kyrka. De som av hela sitt hjärta och ofta med livet som insats eftersökt en hjärtats apokalyps, där pansarhårda kluster av vrede, rädsla och ignorans faller av så att hjärtat kan flamma upp av en helig eld och skina som ett klart ljus i mörkret. Då, i djupet av hjärtats brudkammare, sker den mest heliggörande alkemi då Gud och människa blir till ett enda rosenprytt och flammande hjärta.

Hjärtats alkemi: Den hemliga och uppenbarade läran. Pris: 395 kr. Kan beställas per mail: info@alkemiskaakademin.se Porto tillkommer.

Lämna ett svar

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv