Den gudomligt feminina visdomsvägen

Föredrag/Meditation

2018

Öppet hus med julmarknad och Imagination – 11 december mellan 16-20

altare - hjärtats alkemiAlkemiska Akademin & Sophiatemplet bjuder in till vårt årliga öppet hus med julmarknad! Vi bjuder på alkemisk glögg och alkemiska och gudinnerliga julgåvor finns till gyllene rabatt!

Vi erbjuder vår nya bok Alkemi – Det gudomliga verket till julpris 500 kr med signering samt andra böcker till julpris!
Nya visionära kalendrar för 2019, heliggörande elixir, gudomliga medaljonger och inte minst L’erbolarios underbara produkter finns också på vår julmarknad!
Betalning sker kontant eller med Swish!

Tommy kommer i vår alkemiska svan bereda helig en julmerkur under gång som bjuds till provsmakning.
Kl. 19-19:30 håller Katarina & Erika en heliggörande gudomliga barnet-imagination med klanger. Dörren är låst under den tiden.
Plats till imaginationen ges i första hand till dem som meddelat att de kommer i förväg!

Fri entré!
Hjärtligt välkommen!
Katarina, Tommy & Erika

 

15/11 En alkemisk afton med Katarina Falkenberg
kl 18.30-20.00

Hjärtligt välkomna till fördrag och imagination på Öppna Spiritualister!

I samband med detta finns det möjlighet att inhandla ett signerat exemplar av Alkemi: Det gudomliga verket till förmånligt pris. Öppet för alla!

Vi välkomnar dig till ett inspirerande och lärorikt sammanhang med Katarina Falkenberg där du får ta del av det heligt feminina och gudinnans Sophias alkemi. Katarina inleder med ett föredrag och därefter leder hon oss i en Imagination.

Aktiv imagination är en visualiseringsteknik som utgår från det högre Jagets förnimmelseförmåga och där man arbetar med sin egna alkemiska processer för att åstadkomma transformation både i det inre som det yttre livet. Gudinnan Sophia ses som Gudomens feminina aspekt och är gudinnan bakom alla gudinnor världen över. Hon är en transformerande kraft som förenar motsatserna i det gudomligt feminina. Sophia omfattar både ljusa och mörka sidor, där det mörka är precis lika viktigt för att vi ska kunna omfamna våra skuggor och därigenom bli Hela igen. I vår tid kan vi känna närvaron av visdomens gudinna, då hon skakar om det dualistiska perspektivet i grunden för att genomborra våra hjärtan och hela våra själar. Hjärtat utgör här det högre sinne som är en länk mellan själ och ande och mellan människa och gudom. Med visdom och kärlek söker Sophia bringa skapelsen och dess barn till helhet och enhet.

Katarina Falkenberg är grundare till Sophiatemplet, vilken är religiöst obunden, samt medgrundare och VD på Alkemiska Akademin. Hon har praktiserat alkemi i 30 år och är alkemisk terapeut och översteprästinna längs med hjärtats väg.

Hon är även författare till faktaböcker och skönlitteratur om alkemins djupa mysterier. Katarinas senaste bok, Alkemi – det gudomliga verket, släpptes under hösten och finns till försäljning vid sammankomsten. Boken beskriver genom historik, filosofi och praktik alkemins transformation av det mänskliga medvetandet från bly till guld. Se mer på www.sophiatemplet.se & www.alkemiskaakademin.se

Varmt välkommen att ta del av den feminina visdomstraditionen och kärlekens väg!

Öppna Spiritualister
Inträde: Medlemmar 150 kr. Gäster 200 kr. Kontant betalning på plats, alternativt swish: 123 130 3379.
Adress: Högbergsgatan 48, Södermalm
Ingen förbokning behövs!
I samband med sammankomsterna bjuder vi på fika!
Barn under 15 år bör komma i vuxet sällskap.

 Katarina Falkenberg

 

Alkemi: Det gudomliga verket

17 maj: imagination – det ursprungliga templet

 templet

Hjärtligt välkommen till en heliggörande imagination där vi kommer stiga in i det ursprungliga templet!

Genom återbördande av krafterna från det evigt heliga kan vi som människor själva förkroppsliga och manifestera det heliga templet.
Du kommer vägledas i att nå kontakt men den ursprungliga tradition som just du är kommen ifrån och som väntar på din återkomst…

Imagination är själens stjärna som utgår från det högre jagets förnimmelseförmåga.
Det är en kraftfull alkemisk visualisering som uppenbarar de fördolda dimensionerna. Där kan transformation av både människa och skapelsen ske utifrån smararagdtavlans heliga kod: så som ovan så ock nedan, såsom inom så ock utom!

Föranmälan och begränsat med deltagarplatser i templet!

I vishet och kärlek, Katarina

Tid: 18-19.30
Plats: Sophiatemplet på Gotlandsgatan 74
Anmälan: maila katarina@sophiatemplet.se
Pris: 200 kr som vid bekräftad plats betalas in på Sophiatemplets bankkonto i SEB: 5231 11 707 67

2017

Lucy_lore

Katarina Falkenberg håller under terminen två efterfrågade alkemiska imaginationsaftnar.
9 nov tema: Fallet från enheten.
7 dec tema: Återkomsten

Under den första djuplodande iamgiantionen kring fallet från enheten kommer vi att utforska både det makrokosmiska fallet som kan beskrivas genom Lucifers uppror och fall och människans och vårt eget fall som dess följd. Vi kommer färdas genom slöjorna för att uppenbara denna djupt liggande problematik som skapar separation och konflikt i hela vårt universum liksom inom var och en av oss. Genom att igenkänna våra egna fall kan vi reintegrera mörkret och åter slå ut våra vingar som en kärlelskfull ljusbringare!

 Vägen återDen 7 december följs detta tema upp med en imagination på temat: Återkomsten, i samband med vår årliga Julmarknad och Öppet Hus.
Vi kommer då fortsätta med  reintegrationsprocessen som bereder vägen åter till helhet och enhet inom både oss själva och i det stora kosmiska verket. Paradisets nyckellösa dörr kan då öppnas åter så att vi kan genomsyras av Edens eteriska krafter inför Återkomsten. 

Vi öppnar portarna till Akademin och Templet kl 15!
Vi bjuder som sedvanligt på alkemisk merkur som prepareras under gång samt erbjuder julgåvor till gyllene priser.
15.30 bjuder Erika på en stunds klangmeditation som öppnar upp våra sinnen för den paradisiska etern. Därefter mingel, samtal och elixir fram till 18 då imaginationen på temat Återkomsten börjar och inget insläpp sker efter 18. Förboka gärna imagiantionen så att du säkert får en plats!

Hjärtligt välkomna!

Aktiv imagination är en visualiseringsteknik där man genom att etablera sitt eget alkemiska rum mellan den inre och den yttre världen, kan arbeta med sin egna alkemiska processer och på så sätt åstadkomma transformation i såväl det inre som i det yttre livet. Tidigare erfarenhet av meditation är en fördel!

Inträde: 200 kr per imagination men förtur ges till bokningar av bägge och priset är då 350 kr för båda.
Tid: 18:00 -19:30
Plats: Sophiatemplet, Gotlandsgatan 74 nb
Begränsat med platser. Boka din plats genom mail till: katarina@sophiatemplet.se och vid bekräftad plats inbetalning av 200 kr/350 kr till Sophiatemplets bankkonto i SEB
5231 11 707 67 eller swish till 0735931415

 Paradisets återkomst

2016

Imagination: Det alkemiska bröllopet – 29 september

 Det alkemiska bröllopet

Katarina Falkenberg håller en ny imaginationsafton på temat: Det alkemiska bröllopet och förening mellan motsatserna. Imaginationen är frikopplad från höstens stora mysteriespel men kommer säkert hämta lite i inspiration från det…

Det alkemiska bröllopet är Magnum opus fullbordan då alla motsatser förenas i den heliga brudkammarmysteriet! Hjärtligt välkomna! Endast föranmälan per mail och begränsat med plaster! ❤️

Fokus ligger på den männskliga alkemin och hur förståelse och erfarenhet av dessa teman kan ge avgörande nycklar till människans transformationsprocesser och nyskapelse.

Aktiv imagination är en visualiseringsteknik där man genom att etablera sitt eget alkemiska rum mellan den inre och den yttre världen, kan arbeta med sin egna alkemiska processer och på så sätt åstadkomma transformation i såväl det inre som i det yttre livet.Tidigare erfarenhet av meditation är en fördel!
Inträde: 150 kr
Tid: 18:00 -19:30
Plats: Sophiatemplet, Gotlandsgatan 74 nb
Begränsat med platser. Endast föranmälan: katarina@sophiatemplet.se

 

Möt ditt orakel – imaginationsafton

13 april 18-19.30 på Gotlandsgatan 74

Oraklet i Delfi

Hjärtligt välkommen till en mytisk och magisk afton där Katarina genom aktiv imagination vägleder dig till att möta ditt eget Orakel.
Förbered dig på en kväll bortom tid och rum rätt in i djupet av Oraklets fördolda kammare.
Genom att öppna upp en portal till Oraklet kan vi själva väva vår framtid i samklang med gudianns eget språkrör, På så sätt blir den väg vi vandrar klarare och vi ges en möjlighet att skåda bortom slöjan!

Under kvällen dricker vi det nya orakelelixiret ceremoniellt. Läs mer om det här:http://nouw.com/blog/posts#Post_23080823

Elixiret finns till försäljning denna afton till ett gyllene pris.

Max 15 deltagare. Pris 200 kr.
Boka plats genom mail till katarina@alkemiskaakademin.se som följs av en anmälningsinbetalning av 100 kr till iamyou hb Bg: 5368-7182 när du fått din plats bekräftad.

2014-15

Katarina Falkenberg håller under terminen imaginations/meditationskvällar på följande teman:
– Födelsen – inkarnationens mysterier : 30 september
– Inre bröllopet – motsatsernas förening: 17 december
– Döden – att dö i livet och inte smaka döden: 18 februari
– Pånyttfödelsen – det gudomliga barnet & de vises sten: 7 juni
– Återuppståndelsen – ljuskroppen: 7 december
Fokus ligger på den inre alkemin och hur förståelse och erfarenhet av dessa teman kan ge avgörande nycklar till människans transformationsprocesser. Det leder fram till varaktig pånyttfödelse.
Aktiv imagination är en visualiseringsteknik där man genom att etablera sitt eget alkemiska rum mellan den inre och den yttre världen, kan arbeta med sin egna alkemiska processer och på så sätt åstadkomma transformation i såväl det inre som i det yttre livet.Tidigare erfarenhet av meditation är en fördel! Plats: Sophiatemplet, Gotlandsgatan 74 nb
Begränsat med platser. Föranmälan: katarina@sophiatemplet.se
Meditation/imagination den 7 december 18:3o-20:00
Återuppståndelsen – Ljuskroppen
 Sophias ljuskropp
Meditation/imagination den 8 juni 18:0o-19:30 Pånyttfödelsen 
 återfödelsen
Meditation/imagination den 18 februari 18:00-19:30 Döden
empyrean

Meditation/imagination den 17 december 18:3o-20:00 Bröllopet

 Det inre bröllopet

Meditation/imagination den 30 september 18:00-20:30

 barnets ängel

 2013

Eftersom workshopen blev helt fullsatt och många inte kunde vara med så erbjuder vi en repris! Endast förbokning!

 3 juni kl 18.00-21.00 – Isis magiska alkemi 

6 februari kl 18.00-21.00 – Isis magiska alkemi 

Välkommen till en helt unik miniworkshop där Isis magiska alkemi uppenbaras!
Isis är den egyptiska drottninggudinnan som också tituleras magins mästarinna. Hermetiska skrifter berättar om hur hon fick tillgång till skapelsens djupaste hemligheter av änglarna. Hennes visdom bringar kunskap i hur vi ska kunna manifestera vår andliga vision i materian. I egyptisk tradition uppenbaras solens alkemiska mysterier när hon får reda på Ras hemliga namn. Isis är också bärare av den helande och enande kärlekskraften som övervinner alla hinder och aldrig ger vika för hat eller splittring och därigenom är hon en hoppingivande alkemisk arketyp som kan transformera kroppen och själens bly till andens heliggörande guld. Hjärtligt välkomna till en inspirerande Isisafton!
Inträde: 300 kr, Plats: Sophiatemplet, Gotlandsgatan 74. Förbokning på katarina@sophiatemplet.se Begränsat antal platser!

 2012

28 mars kl 19-21 2012Vem är Sophia? Om gudinnan och hennes prästinnor 

Kom och ta del av Sophias mysterier. Gudinnan som kan läka allt och vägleda dig till din livspassion och mission. Fördjupa dina kunskaper om dig själv och om Sophia – visdomens gudinna. Vi avrundar kvällen med ett samtalsforum och information om prästinneutbildningen. Inträde: 100 kr Gotlandsgatan 74 nb

6 juni 19-21  Gudinnans portal – Venuspassagen 2012

Vi öppnar under kvällen upp en portal till gudinnan och firar en mycket sällsynt astronomisk händelse. Genom aktiv imagination guidas du till att erfara Venus urkraft och kärlek. Vi avslutar kvällen med en mindre ceremoni med alkemiskt elixir. Föranmäl gärna! Inträde: 100 kr

 

 

2011

 Måndag  28 november 2011

Miniworkshop: Maria Magdalenas alkemi.

Kl 18.30-21 på Gotlandsgatan 74, pris: 200

Lämna ett svar

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv