Den gudomligt feminina visdomsvägen

Sophiatemplet

 

Sophiatemplet välkomnar alla som vill vandra hjärtats alkemiska väg. Vi utgår från den heligt feminina visdomen och är inte knutna till någon religiös tradition utan ser gudinnan Sophia som Gudomens feminina aspekt. Hon är gudinnan bakom alla gudinnor världen över och med visdom och kärlek söker Sophia bringa skapelsen och dess barn till helhet och enhet.  När gudinnans kärlek och visdom uppenbaras kan guden och gudinnan fira sitt alkemiska bröllop både i kosmos i stort och inom varje människa.

 

Katarina i Chalice Well

 

Sophiatemplet arbetar med en Prästinnetradition som har sitt ursprung i gudinnan Isis och Maria Magdalenas alkemiska hemligheter. Vi ser dem som urgudinnan Sophias profetissor eller inkarnationer som vägleder oss längs med kärlekens väg.

Sophiatemplet bjuder in till gudinnetjänster och föredrag  samt leder en 2-årig Prästinneutbildning och en 2-årig Graalsriddarutbildning,  Nästa kursstart för Prästinneutbildningen är i augusti 2024.

Hjärtats alkemi – vägen till den levande graalen, är kursbok på våra utbildningar.

 

hjärtats alkemi omslag

 

På Sophiatemplet erbjuder vi också alkemiska privatsessioner, för dig som vill fördjupa dig i hjärtats alkemi, tidigare liv  eller din heliga skyddsängel på tu man hand med Sophiatemplets översteprästinna.

 

Tillsammans med Alkemiska Akademin arrangerar vi alkemiska resor till Sydfrankrike, Paris och Chartres, Malta & Gozo, Portugal, Prag, Svenska slott samt en graalsresa till Englands heliga platser.

Besök gärna Alkemiska Akademins hemsida för information om resorna.

 

 

Templet erbjuder också gudinnerligt alkemiska produkter såsom heliga oljor och elixir, samt det Italienska märket Lérbolarios härliga produkter.

 

Sophiatemplet har sitt modertempel på Södermalm i Stockholm där största delen av vår verksamhet äger rum. Vi hyr även ut vårt tempel till terapeuter eller evenemang som är i Sophiatemplets anda.

 

Hjärtligt välkommen att besöka oss för att inhandla våra unika produkter såsom elixir, böcker, medaljonger och ikoner mm. Templets butik är endast öppen på förfrågan eller i samband med annan verksamhet! Vi befinner oss på Gotlandsgatan 74 nb.

 

För ytterligare information kontakta Katarina Falkenberg  på tel 073/5931415, katarina@sophiatemplet.se eller väktarprästinnan Erika Dickmark på tel 070//357283

 

Välkommen att besöka Sophiatemplet på facebook   

 

Sophiatemplet samarbetar med Alkemiska Akademin som erbjuder utbildningar, resor, salonger och nyskriven litteratur som handlar om hur man förenar kropp, själ och ande alkemiska bröllopet.

 

Besök gärna Akademins sida på facebook :

 

Elden bränner mitt hjärta. Jag brinner av en evig låga och jag kan inte stå emot längre. Vad jag har väntat på att lägga ner mitt svärd och förena mitt stolta högmod med Din visdom. Jag ser Dig le mot mig och vet med ens att tiden nu är inne. Kampen är över och Du har segrat. Jag brinner av Din eld. Jag brinner av evighetens eld och jag är oändligt tacksam… oändligt tacksam.

 

Mitt hjärta blöder när jag drar svärdet ur dess mörka krypta. Det sista pansaret av järn faller ned från det heligaste av rum och elden smälter dess mörka svärta till ett gyllene kärl. Fruktans skönhet drar mig ner mot jorden och upp ur kryptan stiger rubedos röda flod. Klara röda droppar fyller de en efter en min graal med evigt liv. Ett flammande rött hjärta skiner som en sol i intet.

 

Ur Hjärtats alkemi –  vägen till den levande graalen, text: Katarina Falkenberg

 

Prästinneinvigning Tempel Riddare Orden Maj 2022

 

Templets gemenskap – Invigningen 2022

Prästinneinvigning -Tempel Riddare Orden September 2020

 

Prästinneinvigning – Tempel Riddare Orden September 2020

 

Graalriddarinvigning – Tempel Riddare Orden September 2020

 

Prästinneinvigning Hartwickska huset 21/4-18

Prästinneinvigning Hartwickska huset 21/4-18

 

Prästinneinitianderna - 2018

8 Prästinneintiander på Hartwickska Huset 21/4 2018

 

Graalriddarinvigning maj 2017

Graalriddarinvigning maj 2017

 

 Prästinneinvigning 2016 på Tempelherre Orden

Prästinneinvigning 2016 på Tempelherre Orden

 

Prästinneinvigning maj 2014

Prästinneinvigning 2014 på Hartwickska Huset

 

Prästinneinvigning 2012 på Hartwickska Huset

Prästinneinvigning 2012 på Hartwickska Huset

 

Den heliga Sophias bön  av Hildegard av Bingen

Sophia! Du med de virvlande vingarna,

Cirklande och allomfattande Gudsenergi.

Du ger liv åt världen genom din omfamning.

En vinge svingar sig i himlen, En vinge sveper över jorden,

Och den tredje flyger mitt i bland oss.

Helgad vare Sophia! Låt hela jorden hylla Sophia. 

Helgad vare Sophia! Låt hela jorden hylla Sophia.

 

Lämna ett svar

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv