Den gudomligt feminina visdomsvägen

Nu släpps platserna till Prästinneutbildningen!

  

 

Detta är en utbildning för dig som vill transformeras till din fulla potential och bli gudinnans medskapare på jorden.

 

Ny kursstart den 24 augusti 2024! 

Hjärtligt välkommen in med din anmälan snarast om du säkert ska få en plats. Tidigare års grupper blev snabbt fullbokade!
I augusti 2024 startar för åttonde gången vår 2-åriga Prästinneutbildning längs med hjärtats väg!
Under två år arbetar vi med de esoteriska traditionerna som alla bär gudinnan i sitt hjärta och som verkar och verkat för både människans och hela jordens heliggörelse.
Längs med prästinnans utbildningsväg på Sophiatemplet får du under två år fördjupa dig i den feminina visdomstraditionen utifrån en alkemisk grundsyn. Allt för att uppenbara just ditt unika hjärtats heliga och hemliga eld.
Avslutningsvis genomgår du en klassisk Prästinneinvigning med frihet att verka och tjäna gudinnan därhelst ditt kall leder dig.

Sophia med graden och duvan

Första året fokuserar på din egen process av alkemisk transformation och helande samt fördjupning i de esoteriska traditionerna. År 2 betonar utvecklingen av den mission man kommit till jorden för att utföra. Båda åren varvar teori med praktik och den heliga ceremonin är ett viktigt uttryck för oss på templet som vi lär ut ifrån både mysteriespels-, gudinnetjänst och den magiska traditionen.

 

Utbildningen är fördelad på 8 helgmoduler fördelade jämnt över två år. Kursboken Hjärtats alkemi – vägen till den levande graalen, skriven av Katarina Falkenberg & Tommy Westlund, är en av våra kursböcker och ingår i priset.
Katarina Falkenberg är kursledare på utbildningen assisterad av Erika Dickmark. Ett flertal av modulerna har gästlärare Tommy Westlund från Alkemiska Akademin. Katarina Vilén är mentor samt gästlärare på ett par moduler.
Vi utbildar även prästinnor verksamma i andra traditioner som vill fördjupa sig i hjärtats väg och alkemi och vi är religiöst obundna.

 

Sophiatemplets visdom baserar sig på en gnosistradition där individen själv kan uppenbara de gudomliga mysterierna i sitt eget väsen och frigöra sitt gudomliga hjärta. Det passar därför den som vill utforska sig själv och den hemliga läran som en transformerande process där lust, frihet, kunskap och kärlek är våra nyckelord! Vårt mål är att frigöra den gudomliga gnistan i var och en så att hjärtat kan flamma av en helig eld!

 

Vi är tacksamma att ha kunnat arbeta med denna alkemiska tradition nu i många år och att fler och fler hör Sophias röst som kallar till kärlekens och visdomens manifestation!

 

Hjärtligt välkommen till två utforskande och gudinnerliga år med oss på Sophiatemplet!

 

Modul 1:
Örtalkemi 24-25 augusti 2022
Naturens läkedom och den spagyriska konsten. Kraftplatser, ceremonier och att skapa alkemiska örtelixir. Sophia – naturens ljus. Egyptisk alkemi – Isis, Osiris och det gudomliga barnet.
Första helgen sker i samarbete med Alkemiska Akademin. Fika och utbidningsmaterial ingår i priset.
Plats: Malmgården med dess vackra trädgård på Södermalm.

 

 

 

Modul 2:
Sophias vishet och mångfald ht 2024
Sophias tradition i teori och praktik. Skapa ditt inre tempel med gudinnans döttrar: tro, hopp och kärlek.  Gudinnans olika arketyper och manifestationer på jorden. Hjärtats röst – att lyssna till och verka med den Svarta madonnan. Skapande av den Svarta Madonnans heliga salt.

 

 

Modul 3:
Maria Magdalenas alkemi och änglarna vt 2025
Maria Magdalenas hemliga lära & alkemi. Transformation av de heliga graalarna/subtila kropparna – den astrala, den eteriska och den fysiska.
Änglamagi och arbete med de sju inseglens planetariska krafter.  Tarotkortens individuationsprocess.

 

 

Modul 4:
Ritual, gnosticism och helig geometri vt 2025
Helig geometri – kunskapen om den gudomliga matrisen. Ritualkunskap och praktiskt arbete med att utföra ceremonier. Den gnostiska traditionens mystik.

 

 

Modul 5: ht 2025
Modul 6: ht 2025
Modul 7: vt 2026
Modul 8: vt 2026 PRÄSTINNEINVIGNING

 

Innehåll under år 2: Modul 5-8
Kabbalan och Livets träd.
Trubadurernas arv
Katarerna
Den heliga graalen
Tempelriddarna
Hymner
Prästinnans verktyg
Gudinnetjänst
Alternativa riter och sakrament
Skapa ditt yttre tempel
Manifestation i den yttre världen
Det alkemiska bröllopet
Hieros Gamos
Människodotterns realisering
Prästinneinvigning
Utbildningsinformation
Plats: Gotlandsgatan 74, Stockholm, samt helg 1 i trädgårdsmiljö.
Tid: Lördag 11-18, Söndag 10-17

 

Anmälan:
1)Sänd ett mail till katarina@sophiatemplet.se där du berättar om dig själv och din livsväg.
2) Anmälan följs av ett samtal (tel: 073-5931415)
3) Vid bekräftad plats görs en inbetalning av 2000 kr till Sophiatemplets konto i SEB: 5231 11 707 67 som dras av från kursavgiften på modul 8.
Härmed är platsen bokad! Anmälningsavgiften återbetalas ej vid ev. avbokning.
Kostnad: 2-årig prästinneutbildning (modul 1-8) kostar 3400 kr/helg (exklusive moms för företag) fördelat på 8 helger/moduler.
Vid sjukdom eller annat frånfälle söker vi gemensamt finna lämpligt sätt att ta igen missad undervisning till samma kostnad som modulen.

Information via mail: katarina@sophiatemplet.se

 

 

Vår kursbok - Hjärtats alkemi - vägen till den levande graalen
Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv