Den gudomligt feminina visdomsvägen

Prästinnorna har samlats…

I helgen deltog tempelprästinnan med föredrag och meditation kring gudinnan Sophia i Stockholms Gudinnetempel. Det var ett fint initiativ att samla olika gudinnnekulturer i ett Tempel som Elin Hejll-Guests – Avalonprästinna – anordnat. (Det är hennes foton ni ser här förutom det av St Sara) Elins härliga gudinneskulpturer kan ses på bilden här bredvid.  På lördagen när Sophiatemplet närvarade så fick man också ta del av intressanta livsöden och prova frigörande dans kring de fyra elemeneten med Karin Manna. Trevligt att se att några män också närvarade eftersom gudinnans väg  lika mycket är männens som kvinnornas väg till kraft och helhet. Gott fika serverades det också…

Sophiatemplets ikoner och annat fanns också till försäljning och ännu en rosig Isisikon samt en Sarasvati bl a. hittade nya hem.

Templet hade funnit en tillfällig boning i en lokal i Gamla Stan som denna soliga lördag var som gudinnans mörka livmoder. När man steg ner i underjorden var det som att nedträda i Gud Moders egen krypta. På samma sätt som upplevelsen är när man stiger ner i den mörka madonnans krypta i Chartres eller i St Sara krypta under kyrkan i Saintes Maries de la mer.

Templeprästinnan hoppas på fler initiativ som knyter samman både oss som redan vandrar Prästinnans väg och de som vill veta mer om den feminina andligheten.  Så att fler kanske kan känna att Gudinnan är vår sanna Moder och hon älskar oss alla ovillkorligt.

Tempelprästinnan 2011-04-18

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv