Den gudomligt feminina visdomsvägen

Guden & Gudinnans pilgrimsfärd till det heliga Sydfrankrike

GUDEN & GUDINNANS PILGRIMSFÄRD TILL SYDFRANKRIKE

 

Landat åter i den svenska myllan lagom till nationaldagens firande efter en underbar pilgrimsresa till det heliga Sydfrankrike! Vi färdades 16 hängivna pilgrimer längs med guden och gudinnans ark och bröllopsmysterier. Vi bodde som så ofta i vår underbara franska högborg Maison Templiere i den sköna och livgivande naturen mellan flod och berg och med världens vänligaste personal!

Första heldagen tillbringade vi i Rennes-le-Chateau. Hela lilla byn med sin kyrka helgad Maria Magdalena, Villa Betania, Tour Magdala och restaurang Le Jardin Marie har en alldeles särskild plats i mitt alkemiska hjärta. Jag var här första gången 2005 och det har förändrats lite sedan dess då kyrkan endast var uppe vissa tider då prästen kom och låste upp den och man lade i mynt för att få belysning men kraften i den röda jorden och lanskapets Venusportal är alltid lika stark och heliggörande. Rennes-le-Chateau har vi med på alla gruppresor vi gör i regionen och samtliga deltagare brukar älska den legendariska orten och man längtar alltid åter…

I år uppenbarade vi den hemliga läran i sin helhet kring vishetens tempel, kärlekens kyrka och det nya Jerusalem som återskapade paradisets Arkadien på jorden. Det blev en underbar dag med kraftfulla imaginationer och ritualer där solen strålade allt mer under eftermiddagen liksom våra sinnen.

Under lunchen i Le Jardin Marie hade vi bjudit in våra vänner boende i Rennes-les-bains Sus och Kaj som skrivit flera mycket bra böcker med vackra bilder om Rennes-le-Chateau. Morgan som driver restaurangen sedan ett antal år var på sprudlande humör och det är alltid lika trevligt att äta där efter intensiva alkemiska arbeten…

Vi avslutade dagen med det alkemiska bröllopets mysterier i Maria Magdalenas kyrka och i den soliga trädgården som prunkade mer än någonsin som vårt Arkadien.

På återvägen till Maison Templiere grävde vi fram den röda jorden i slänten som alla fick ta med sig hem…En underbar dag helt enkelt!

Nästa dag tog vi på oss vandringsskor och regncaper och begav oss till tvillingorten Rennes-les-Bains för att vandra upp till källan Source de cercle och Isis nya och gamla tron samt brudkammaren. Eftersom en fransk grupp var där så börjad vi vid gamla tronen för att sedan fortsätta med Dundret – det perfekta medvetandets ceremoni på den stora tronen. Aldrig har ovan och nedan korresponderat så gudomligt som när åskan började dundra ovanför oss i himlen och regnet föll precis i slutet av vår ritual. Så mäktigt…

 RamizaVi vandrade ner i regnet till torget i Rennes-les-bains och åt mycket gott och värmde oss på Chez Will. Därefter tog vi våra två springare och färdades till Bugarachs heliga och uppochnedvända berg där toppen är 50 miljoner äldre än botten! Det är också känt som transfigurationens berg och där har Jules Vernes inspirerats till Resan till jordens mittpunkt och man har sökt efter Förbundsarken där… Vi höll oss nere på slänten pga av åskan men det ar ändå en synnerligen (över)mäktig upplevelse för många!

Vi berättade om alla historier och legender kring berget och sedan fick var och en meditera på alla de frågor vi förberett att begrunda i den helt märkliga och tidlösa Bugarach kyrka där tiden upphört och som har en initiationskammare samt förmedlar mysterierna kring Alfa & Omega.

Vid återkomsten duschade de flesta varmt men alkemisterna simmade i Templieres sköna men kyliga pool innan middag!

Nästa morgon sken solen åter och vi började liksom de flesta dagar med en vägledd morgonmeditation med elixir vid forsen innan frukost. Denna morgon var det den levande guden som tema eftersom vi skulle bege oss till den tredje mysterieorten Alet-les-bains och till nästa heliga berg med Den levande Gudens kapell på toppen...

 Tommy

Älskar verkligen denna plats på det heliga bergets topp… den levande gudens kapell! I år fick jag också en välsignelse av världens kärleksfullaste och smutsigaste hund som under flera minuter lade sina tassar på mitt hjärta och blickade in i mig med sina kärleksfulla bärnstensfärgade ögon. Har ingen bild på vårt möte för vi blev alla lite tagna och överrumplade av denna varelse. Funderade på om den inte skulle vilja åka med oss i bilen åter…

Här firade vi en alkemisk Filipposmässa med mystik, sång och djup innerlighet från hela gruppen… som alla delade ut de heliga brudkammarsakramenten i sann Valentinsk anda. Det alkemiska bröllopets ceremoni och detta omfamnande och levande kapell lämnade ingen oberörd… Saliga och andefyllda åkte vi sedan ner på den slingriga vägen till Alet-les-bains och intog lunch i det vackra klostret vid floden.

 Riddarna

Den soliga etermiddagen spenderade var och en i Alet-les-bains kloster, kyrka, Nostradamusorakeleter och vid floden… och vid hemkomsten till Templiere var det flera som svalkade sig i poolen.

Nästa dag bjöd på en väldigt kraftfull gnostisk ceremoni i Arques där vi steg ned i ursarkofagen i det ursprungliga templet och sedan steg upp i tornet genom de kabbalistiska världarna och mötte arkonter som vi överkom med hjälp av Maria Magdalenas evangelium och vår egen rannsakan och kärleksfulla begrundan. I tornets topp steg vi in i brudkammaren och firade enhetens mysterier för att sedan gå ner i trädgården och återskapa det förlorade paradiset på jorden!

 Tommy håller föredrag i Arques
 Chateau Arques
 Vätarens glädje
 Erka - väktarprästinnan

Efter vår uppstigning i Chateau Arques firade vi med Blanquette och elixir i trädgården innan vi for åter till Maison Templiere för festlig och god lunch utomhus… med deltagarnas olika poetiska och kraftbringande uppträdanden.

 Festlunch på Templiere

Regnet kom därefter som gjorde att många valde att att vila och meditera på de lediga timmarna innan föredrag om de alkemiska bröllopen ute i solen och offrande av allt gammalt som inte tjänade oss längre i floden…

Festmiddagen inleddes med ypperlig mexikansk dans av våra Templierevänner som vi alla bjöds in till att lära oss… och därpå en mycket god 4-rätters meny följde på det… samt diktläsning och fina tal!

 Rosarium Philosophorum
 Sista festmiddagen

Sista dagen tillsammans tog vi efter frukost farväl av det kärleksfulla Templiere och begav oss mot Limoux…

Alla pilgrimsfärder brukar börja och sluta med besök hos den svarta Madonnan. Vi avslutade vår resa med den underbara Notre dame de Marceille som välsignade oss… i sin bröllopsskrud.

Pilgrimsresan avslutades i sagostaden Carcassonne som bjöd på god mat och fantastisk shopping till allas glädje. Ett mycket angenämt sätt att åter möta världen i detta goda rike!

 Monsieur et dame Carcasse

Tack till alla fina deltagare för en fantastiskt innerlig närvaro där alla bjöd på sig själva i både stort och smått! Tack till alla gudomliga krafter för bistånd i vårt alkemiska verk och till Maison Templiere som bjuder oss ett hem och en kärleksfull graal mitt i katarbygdens undersköna och gyllene landskap! Tack också till alla fotografer på resan!

Oändligt tacksam att tjäna guden och gudinnan på detta vis i det mest magiska och heliga Sydfrankrike!

P.S När våra deltagare flög hem begav sig alkemisterna ut på ett mycket spännande utforskande inför kommande alkemiska resor… Vad vi fann kommer att uppenbaras i nästa krönika men det rör en kyrka som Vatikanen sprängde och vars skatter flyttades till en hemlig ort som vi fann och det rör ett makalöst naturens vattenunder! D.S

Tempelprästinnan 2018-06-08

 

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv