Den gudomligt feminina visdomsvägen

Sophiatemplets boktips!

Vi rekommenderar det allra varmaste denna bok- Sophia goddess of wisdom bride of god av Caitlin Matthews. Det är en grundlig, initierad och mycket läsvärd genomgång av Sophias traditionens olika uttryck i den Svarta madonnan, Sankta Sophia, ljusets jungfru, den Apokalyptiska kvinnan klädd i solen från uppenbarelsebok bland många andra. Kan beställas på nätet eller på exempelvisVattumanens bokhandel. Mycket läsglädje tillönskas er!

Maria Magdalenas evangelium är ett annat måste för alla visdomsälskare. Jean Yves Leloups kommenterade översättning berikar de fragment som finns kvar av evangeliet som behandlar skapelsen av de högre sinnet – nous – som är ett fundament för egen kommunikation med Änglariken och gudomliga väsen. För där hjärtat är där finns också skatten…

Om man efter dessa djuplodande böcker sedan vill åtnjuta en spännande och  avkopplande ängladeckare kan Angelologi- Änglarnas tecken av Danielle Trussoni kanske komma till pass. Inte någon esoterisk studie i vägen att öppna upp portaler till änglasfärerna direkt men en ganska läsvärd nefilimtriller som låter de högre sinnena vila och det mänskliga jaget få sitt lystmäte.

Tempelprästinnan/110127

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv