Den gudomligt feminina visdomsvägen

Maria Magdalenas smörjelse

MARIA MAGDALENAS HELIGA BALSAM

 

Nu är tiden äntligen inne för att återigen börja preparera Maria Magdalenas heliga smörjelsebalsam! Detta Sainte Baume som skapas i gudinnans retort och som låter det som var dött transformeras till att åter få liv! Likt livets träd… En transfigurationsolja som arbetar med eterkroppens matris!

Genom böner, hymner och allehanda helande örter börjar jag med att låta en olja infuseras av de krafterna som sedan kommer utgöra grunden för fortsatt alkemiskt arbete.

Marias balsam är en av de absolut mest efterfrågade produkterna i Alkemiska Alademins sortiment och själv vet jag knappt hur jag skulle överleva detta jordeliv utan denna smörjelseolja.
Jag gör balsamet ibland som smörjelseolja och ibland som salva och ibland både och…
Vi får se vad Maria Magdalena har för inspiration denna gång!

Ofta brukar vi befinna oss i Frankrike vid denna tidpukt på sommaren och utforska och uppenbara Maria Magdalenas och den heliga familjens tradition. I år är vi i Sverige och det är ändå fantastiskt skönt att vara på landet och njuta av det livgivande Viriditasljuset och göra alkemi i både natur och människoriket.

I Frankrike besöker vi ofta kyrkor som förmedlar den hemliga läran kring Maria Magdalena och den heliga familjen men även här nära landet finns en mycket fin kyrka i Ösmo med målningar av bla Albertus Pictor. Vad sägs om Maria Magdalenas himmelsfärd… Manna från himlen… riddaren och jungfrun… Jesus i sin återuppståndelsekropp och Sophia med barnet klädd i solen och stående på månskäran som hämtad ur Apokalypsen.

Låter även dessa ikoniska bilder från besöket i Ösmo kyrka under gårdagen bringa sin mystika kraft in i dagens fortsatta arbete med balsamet. Maria Magdalenas smörjelseolja skapas för att söka hela matrisen som vår eterkropp utgör och tillsammans med astralkroppens transformation genom Maria Magdalenas alkemi, skapa transfigurationskroppen. I det alkemiska opuset är det arbetat med änglakroppen! Avancerad mänsklig alkemi med andra ord!

Nu väntar Bain Marie – eller Marias vattenbad som fått sitt namn efter alkemins urmoder Maria Profetissa… Vi möter henne på konstens eller alkemistens tarotkort i The Alchemical tarot.

Oljan har stått i urmoderns altare under fullmånens sken…

Örtalkemisten växlar balsamberedningen med att fixa i örtlanden och införskaffa lite fler örter i örtgummans örtagård. Ett uppfriskande bad i Östersjöns 17 gradiga vatten och Sagas utsökta smultronpaj stärker och bringar gott till processerna!

Nästa dag när Bain Maries långsamma kärlekseld hade infuserat oljan klart var det dags att fullborda salvan och smörjelseoljan. Det blev sannerligen en dag av gudinnerlig alkemi  med Maria Magdalenas bistånd! Balsamsalvan blev magnifikt fullbordad i gudinnans närvaro och även en helande Inannaolja för de sju inseglen/chakran är klar samt en ljuvlig Afrodites ansiktsolja. Därtill skörd av Johannesörtens livgivande solar som omvandlar mörker till ljus!
 Fullbordan
Nu finns några värdefulla burkar av Maria Magdalena salva och flaskor av smörjelseoljor på templet! Därtill Innanas transformerande olja för de sju inseglen/ chakran och Afrodites ansiktsolja!
Maila katarina@alkemiskaakademin.se om du vill beställa per post nu under sommaren då vi har semesterstängt! ❤️
 Maria Magdalenas smörjelsebalsam
 Önskar er alla en rejuvenerande högsommartid i Sophias livgivande Viriditasljus och med Maria Magdalenas välsignelse!
Nöjd örtalkemist
 Tempelprästinnan 2017-07-15
Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv