Den gudomligt feminina visdomsvägen

Maria Magdalenas alkemi

I Bibeln kan vi läsa att Maria Magdalena i gryningen begav sig till graven tillsammans med Jesus Moder Maria för att smörja Jesu lekamen. Maria Magdalena fann då graven tom. Hon blir sedan den första (enligt tre av evangelierna för i Lukas var Petrus den första att möta Jesus och det är den traditionen som Vatikanen vilar på) att möta Jesus efter det att han uppstått i sin corpus glorificatum – gyllene kropp eller andekropp.

 Mysteriet med ljuskroppen ligger till grund för berättelsen om Jesu transfiguration i Bibeln. Alla lärjungar föll till marken när Jesus transfigurerades men alternativa källor förtäljer att Maria Magdalena var den enda som stod upp att möta den ofantliga energin som strålade från honom där uppe på berget.  Frågan är om det inte var med hjälp av Maria Magdalenas alkemiska visdom och kärlek som Jesus kunde skapa sin trans­figurations­kropp?

 När människan realiserat andekroppen eller diamantkroppen som den kallas i buddhistisk tradition, behöver hon ”inte smaka döden” kan man läsa i Tomasevangeliet. Den inre läran inom våra stora världsreligioner såsom islam (sufism), kristendomen (kristen esoterik & mystik), judendom (kabbala & judisk mystik), taoism och buddhismen (tantra) förmedlar alla en inre hemlig lära om denna odödlighetskropp. Men läran hålls fördold för de många. Visdomen om hur du skapar en farkost för själen att färdas i efter döden, anses allt för avancerad för gemene man att få insikt i. Men vem har rätt att bestämma över människans liv och hennes död? Den som tar på sig rollen att avgöra vilka som är värdiga eller inte kommer ofrånkomligt inta Guds roll och begå samma misstag som världshärskaren Asmodeus. Mysteriet skyddar sig självt … ”så låt den som hör höra” som Jesus själv uttrycker det.

Om du vill utforska dessa mysterier kring Maria Magdalenas alkemi erbjuder Sophiatemplet i samarbete med Alkemiska Akademin en afton i det.

Måndag 28 november Miniworkshop: Maria Magdalenas alkemi.

Kl 18.30-21 på Gotlandsgatan 74, pris: 200 kr Obs Förboknining! Fåtal platser kvar.

11 11 16/Tempelprästinnan

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv