Den gudomligt feminina visdomsvägen

Hela din eteriska kropp

 Eterkroppens plasma, bild avav Alex Grey

 

I dessa ofta stressiga tider när det nalkas mot jul och vi så här i slutet av en termin använder vår sista krafter inför en förhoppningsvis skön ledighet, vill jag tipsa om att hämta god näring inte bara till vårt fysiska tempel men också till eterkroppen. Eterkroppen är skapad av kvintessensens livgivande materia och är blåkopian till vår fysiska kropp. Den hämtar sin kraft från solen och eftersom vi inte känner så mycket av den under vår mörka årstid så försvagas även vår eterkropp härigenom.  Den eteriska kroppen kan emellertid renas med avkopplande bad med eteriska dofter samt musik som påminner oss om de himmelska harmoniernas sfäriska musik.

Isis och Nephtys helande portalEterkroppen är ofta delvis fragmenterad och förlorad liksom exempelvis de egyptiska mysterierna om Osiris död åskådliggör. Den saknar således delar som vi med gudinnan Isis hjälp åter kan finna, föra samman och heliggöra. På så vis föds vi på nytt igen när den helade eterkroppen förenas med den heliggjorda astralkroppen, dvs Osiris förenas med isis och framföder det gudomliga barnet såsom Horus eller det Kristusbarn som vi firar inkarnationen av i juletid. Ett lästips för julens mysterier är The Passion of Isis and Osiris : A union of Two Souls av Jean Houston.

the-passion-of-isis-and-osiris-a-union-of-two-souls

Mytologiskt kan vi också se som att vi återfår  Livets träds krafter och dess fullkomliga eter som vi förlorade genom utträdet ur Paradiset.

-Botticelli_

För att åter hämta hem dessa förlorade delar av oss själva och få tillgång till dessa ursprungliga eteriska krafter kan vi låta gudinnan Isis, Maria eller Sophia, som i sig själv bär kvintessensens heliggörande energi, vägleda oss i dessa djupa mysterier. Med hennes hjälp kan vi själva bli den graal som föder fram det gudomliga barnet.

Vi kan med hjälp av vår egen gudsgivna skaparförmåga -imaginationen – söka kommunicera med gudinnan så att hon kan lysa upp vägen och bringa kärlek och visdom till processen. Med gudinnans kraft kan vi söka återerövra den eteriska graalen som aldrig sinar eftersom den hämtar sin eterdagg direkt ifrån urkällan.

Sangreal

 

Vi kan också ta hjälp av de rike som lever i eterns element och som har expertisen i att rejuvenera eterkroppen – Älvornas rike. Det kan ske ute i vår natur som ännu inte gått in i vintervila eller i den inre trädgården om du befinner dig mitt i stan. Så vandra in i dig sjäv och ut i din trädgård och sök kontakt med exempelvis Älvornas drottning så kan underbara helandeprocesser ske och eterkroppen mycket snabbt rejuveneras! Lycka till!

304px-Falero_Luis_Ricardo_Lily_Fairy_1888 637px-Johann_Heinrich_Füssli_058 Queen-Mab..a-fairy-Queen the_fairy_queen_edmund_dulac

Tempelprästinnan 13-12-19

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv