Den gudomligt feminina visdomsvägen

Guld, myrra & rökelse

Det klagas ibland på att julen blivit så kommersialiserad med alla julklappar mm så att nu ska det skäras ner på julklapparna under granen. Just detta med underbara julgåvor som gjorts eller köpts med omtanke och kärlek tycker jag mycket fint speglar julens budskap när de tre vise männen kommer med myrra, rökelse och guld till det gudomliga barnet. Vi har alla en vise man/kvinna och ett gudomligt barn som tycker om denna tradition tror jag…
three-wise-men-bearing-gifts-eleanor-fortescue-brickdale
 Flamels bilder - Herodes slakt av de oskyldiga barnenDet är inte julklapparna som skymmer julens mysterium utan det är Herodeskonungen som söker infiltrera sig hos de vise männen som hotar julens barn… Man kan förstå varför alkemister som Flamel och Fulcanelli båda lyfter fram Innocentdramat med Herodes slakt av de oskyldiga barnen som nödvändigt att förstå om vi själva ska kunna skapa och skydda det gudomliga barnets födelse inom oss.
mm16a
Men de tre magikerna låter sig enligt legenden inte luras till att avslöja var det gudomliga barnet finns. De överlämnar sina gåvor och tar en annan väg hem för att inte möta Herodes.
Adoracao_dos_magos_de_Vicente_Gil
Vi bör också tänka på att det gudomliga barnet i oss människor dessutom överlever Herodes attacker! Det går aldrig att förgöra därför det är lika starkt och okorrupt som de vises guld – den gudomliga gnistan i varje människa manifesterad på jorden.
Helgat vare alla julens barn och alla visa magiker! God juldag kära Tempelvänner!

 jungfrun med det gudomliga barnet i Hagia SophiaTempelprästinnan 2014-12-25

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv