Den gudomligt feminina visdomsvägen

Återspeglingar

Paradisets återkomst

Fick tidigare en fin återkoppling på denna krönika från 2018. Delar den åter ifall det väcker genklang hos fler …
Vi är i en turbulent tid där olika röster affekterat basunerar ut sin sanning om det som pågår.
Därför är det mer än någonsin viktigt med meditation, introspektion, fokus och balans i ens eget väsen. På så vis har vi bättre möjlighet att intuitivt veta hur vi kan bidra med vår unika gåva och engagemang för att skapa bättre förutsättningar för allt levande på vår jord.

Tro, hopp och kärlek ❤️

 Spegling

Den värld vi ser och upplever omkring oss är också den värld vi skapar. Det talas på många håll om hur vi lever i olika dimensioner och hur svårt det kan vara att leva i 3 D när man är en människa med ett högre dimensionellt medvetande.
Det föder också en konspiratorisk tanke om en världselit som styr allt bortanför människors kontroll. Som i sin tur bygger ett sådant samhälle eftersom det är den som föds och göds av egna tankar och känslor. Det är en problematisk tanke när man projicerar sin egen separation och existentiella ångest (vilket inte är svårt att förstå att människor har) på världen i rumstiden.
Jag tycker medvetandesfärer är ett ord som mer förmedlar vad som är viktigt. Utifrån sitt eget medvetandes sfär projicerar man ut en bild som genererar den tillvaro man själv möter. Det egna medvetandet är i allra högsta grad också styrt av det undermedvetna varför arbete med sin egen själs mörker och djupa skikt är av yttersta vikt för att finna frid i både det inre och det yttre. Såsom inom så och utom och såsom ovan så och nedan som är alkemins grund.

Den viktigaste komponenten som jag ser det för själslig helhet är förståelsen om projektionens natur. Genom att återta våra projektioner som vi lägger på omvärlden och våra medmänniskor utan att döma oss själva för det vi ser kan vi återerövra så många förlorade delar av oss själva. Genom att åter minnas och åter samla ihop vår förlorade eter sedan begynnelsen sker djup läkning och vi får tillgång till våra dolda gudomliga förmågor.

Projektion

Jungiansk psykologi är mycket behjälplig i psykets reintegration och bistår den alkemiska processen med att skapa självet och nå sin egen gyllene essens. Därefter kan vi skapa det levande guldet som är den gudomliggjorda människan som är ett fritt väsen och som kan verka i alla universum och på alla nivåer och som inte ser en dimension som bättre eller sämre utan olika nivåer av en och samma uressens som uttrycker sig på olika sätt på olika nivåer.

På samma sätt som liknelsen med vatten … som uttrycker sig som både is, vatten och ånga och där vi upplever det olika men inget är bättre än det andra. Vi kan se isen som materian, vattnet som själen och ångan som anden. Vår eget medvetande avgör om hur det är möjligt att hantera och skapa med vattnet. Vi kan bygga kristallina isskulpturer eller vi kan förfrysa till is och tyna bort.

Vi bör som jag ser det hjälpa varandra i en positiv syn på skapelsen i både den tyngsta materian och i den lätta andliga dimensionen. Genom att själva inse att vi är medskapare till universum och att det vi ser är en återspegling av oss själva vars krafter kan transformeras när de blir erkända och medvetna kan frid och fred på Gaia skapas successivt som medvetande ringar på vattnet som förändrar frekvensen i skapelsen.

Och störst av allt är kärlekens frekvens som i alkemin ses som anima mundis världssjäl som ligger som ett kärlekens ligament över alltet.

Om vi återknyter till denna gudomliga världssjäl genom introspektion, psykologisk transformation och alkemisk transfiguration kan vi se på oss själva med den goda moderns allomfattande kärlek. Det läker våra ursår och trauman i det djupa delarna av oss själva så att den vi i sanning är kan skina fram och skapa en värld utifrån hjärtats alkemiska visdom och kärlek.

Om du vill veta mer om allt detta så kan du studera och praktisera vår nyutkomna bok: Alkemi – det gudomliga verket.

 Gröna Tara

 

Tempelprästinnan 2020-04-03

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv