Den gudomligt feminina visdomsvägen

Isis skaparmysterier

Efter helgens fullbordan av första modulen på  Prästinneutbildningen ikläder sig Tempelprästinnorna sina egyptiska klädnader för intensivt arbete med Isis skaparhemligheter. Resultatet  kommer att få upplevas på  vårens Mysteriespel på Alkemiska Akademin.

I vårt egyptiska tempel kommer vi att få en inblick i de egyptiska själarna  med vars hjälp vi sedemera kan skapa transfigurationskroppen. Den alkemiska odödlighetskroppen som skapas genom en portal till evigheten möter vi i alla de stora mysterietraditionerna. Vi ser den som den mystiska mandeln som skapas genom motsatsernas förening i flera traditioner eller som portalen som bildas mellan de egyptiska gudinnorna Isis och Neftys. I denna stiger Osiris/den odödliga  människan upp i sin gyllene ljuskropp.

 

En modern och mycket sammanfattande bild av Isis skaparhemligheter, som också förmedlades av Maria Magdalena som sitter nere till vänster på bilden, kan ses på original målning nedan av J.G. Bertrand.

Välkomna att uppleva Isis magi den 6 april kl 19 på Kammakargatan 56. Ring eller maila oss för bokning av plats. Den som en gång kommit hit blir aldrig mer sig lik…

Tempelprästinnan/ 10-03-11

Facebook
Facebook Pagelike Widget