Den gudomligt feminina visdomsvägen

Stjärnans port

Om de sju stjärnorna som genom det gudomliga arbetet fullbordas:(…) När du har spritt ut de sju med sju stjärnor och härlett dem till de sju stjärnorna och sen tvättat dem nio gånger så att de ser ut som pärlor, det är vitnandet. ( Aurora Cosurgens)

The Alchemical Tarot ( Robert M. Place, Rosemary Ellen Guiley)är en underbar lek med tillhörande mycket inspirerande tolkningsbok där den alkemiska gudinnan Sophia pryder Stjärnas tarotkort. Sophia stiger här upp ur urhavet med sin svans utspridd så att hennes yoni öppnar sig som en port till det alkemiska opusets många förvandlingsakter. Kortet har hämtat sin inspiration från den alkemiska sjöjungfrun av Basil Valentine.

Sophias kropp utgör livets fontän och ur hennes fylliga bröst strömmar livets mjölk och visdomens blodröda elixir.  Hon simmar i det salta urvattnet som tillsamnans med fontänerna i hennes bröst skapar de tre alkemiska principerna svavel, kvicksilver och salt.

Den alkemiska Sophia på stjärnans kort visar oss hennes roll som psykopomp och vägledare mellan nedan och ovan. Sophia utgör porten mellan världarna och i sin roll som gryningsstjärnan stiger hon upp ur havet och guidar oss med visdomen från det mörka omedvetna eller urhavet upp genom de sju sfärerna/planetern  till det åttonde huset som gestaltas av den åttauddiga stjärnan.Plantsfärena kan bestigas genom en upplysningsprocess från nedan till ovan som ofta är fallet inom gnosticismen eller i en cirkulär rörelse där initianden färdas in mot guldet i centrum av sitt väsen som utgör kungsvägen inom alkemi. Sophias åttauddiga stjärna som vi når i toppen eller centrum av vårt väsen är det femte elementet – etern vars eldvatten förenar och heliggör människann och strålar ut från vårt väsen likt elixiren i sjöjungfruns bröst. Sophias stjärna bringar balans och välmående och hon visar oss en säker port melllan det omedvetna och det övertmedvetnas högre jag. I det alkemiska verket Aurora Consurgens visas den återupprättade och krönta  Sophia som gryningens gyllenröda princip. Även här när hon alkemisterna och människorna med sina heliggörande elixir. Må ni alla få smaka hennes undergörande visdomselixir!

Tempelprästinnan/100112

Facebook
Facebook Pagelike Widget