Den gudomligt feminina visdomsvägen

Kärlekens hov & bok

Eleonora av Akvitanien var en historisk drottning (av både Frankrike och sedan England) som med sin kulturella bildning, insikt i den heliga graalens tradition och skapandet av kärlekens hov lyste upp hela högmedeltiden med sin visdom, kärlek och okuvlighet. Om henne och hela traditionen kring hjärtats väg kan du läsa om i Hjärtats alkemi – den hemliga och uppenbarade läran. Har varit slutsåld men väntas åter från trycket idag! Välkomna att beställa!

Längs med hjärtats väg finns en röd tråd som för människan in mot centrum av det egna väsendet, under resan genom jordelivets vindlande och ofta snåriga livslabyrint. Den röda tråden vävs av kärlek, mod och tålamodig visdom och har utvecklats och förvaltats av de som älskar Sophia – de sanna filosoferna.

I den här boken för vi samman dessa profeter, väktare, andliga utövare, konstnärer och mystika förkunnare av den hemliga läran om en tidlös kärlekens kyrka. De som av hela sitt hjärta och ofta med livet som insats eftersökt en hjärtats apokalyps, där pansarhårda kluster av vrede, rädsla och ignorans faller av så att hjärtat kan flamma upp av en helig eld och skina som ett klart ljus i mörkret. Då, i djupet av hjärtats brudkammare, sker den mest heliggörande alkemi då Gud och människa blir till ett enda rosenprytt och flammande hjärta.

Det går också att njuta av en annan Kärlekens bok som har graalriddarens tema med inspirerande och vackra bilder.  Le Livre du Cuer d’amours espris (The Book of the Love-Smitten Heart, 1457) av René av Anjou.

 Han var en av graalstraditionens stora väktare och sökte bl a efter den gyllene graalen i kyrkan i Saintes Maries de la mer där Maria Magdalena och hennes följeslagare steg i land enligt den gyllene legenden.

René var även lärare och nära bundsförvant till Jeanne d’arc…

Underbart med dessa historiska personer som  kanske inte så många känner till i dag men som har förändrat mänsklighetens historia – till det bättre! Leve graalen,  kärlekens riddare och kärlekens prästinnor!

 

Tempelprästinnan 2012-11-09

 

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv