Den gudomligt feminina visdomsvägen

Maria Magdalenas hemliga lära

Maria Magdalena verkade sannolikt i samma tradition som en annan vis Maria. Det var en storslagen kvinna som behärskade ljuskroppens hemligheter och som också ses som alkemins urmoder. Vi känner henne i alkemin som Maria Profetissa.

Den alkemiska traditionen har som slutmål att skapa den gyllene och stålande andekroppen och att gudomligöra människan. Symbolen för människans fullbordan är guldet eller de vises sten i alkemin. Den heliga konsten sägs vara en kod eller ett hemligt mönster för hela skapelsen och har funnits med oss sedan begynnelsen.

Om du vill förkovra dig ytterligare i Mariornas hemliga lära finns det en plats kvar på Sophiatemplets Prästinneutbildning  nu i helgen 10-11/11 med Maria Magdalenas alkemiska lära som tema. Det finns också ett par platser kvar på Alkemiska Akademins mycket populära resa till Maria Magdalenas sydfrankrike. Ni kan också läsa om dessa mirakulösa ting i vår bok Hjärtats alkemi – den hemliga och uppenbarade läran som tryckts på nytt och som anländer om ett par dagar.  Välkommen att ta del av Maria Magdalenas alkemiska tradition!

 Tempelprästinnan 2012-11-06

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv