Den gudomligt feminina visdomsvägen

Sophia & Logos

Hela Sophias visdomstradition som den har sett ut under 6000 år presenterades i går tillsammans med processalkemi och logosorienterad vetenskapsfilosofi på en fördjupad ledarskapsutbildning i den vanliga världen. Logos och Sophia i förening i det alkemiska bröllopet.  Sophia har bjudits att träda ut ur den hemliga kammaren…och hon går inte att stoppa…underbart! Måtte alla bli till filosofer… dvs älskare av Sophia.

Att söka visheten

Strålande och oförgänglig är visheten. Hon är lätt att se för dem som älskar henne, man finner henne om man bara vill söka.Längtar man efter henne ger hon sig först till känna. Den som söker henne om morgonen får kort väg, ty han finner henne sittande vid husets port. Att ha henne i tankarna är den högsta klokhet, och den som ligger vaken för hennes skull är snart utan bekymmer. Hon går själv omkring och söker upp dem som är henne värdiga. Vänligt visar hon sig för dem var de än går, hon möter dem närhelst de tänker på henne.

Ur Salomos vishet

Tempelprästinnan 2012-10-11

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv