Den gudomligt feminina visdomsvägen

Sachiel – torsdagens änglakerub

Sachiel, vars namn betyder ”Guds täckning”, är torsdagens ängel och vaktar över Jupiters insegel.

Sachiels kan åkallas i förehavanden som rör finansiella, rättsliga eller sociala frågor. Liksom den gode konung Jupiter hjälper Sachiel till med allt som hör det goda riket till såsom att nå överflöd, ge till välgörenhet och skipa rättvisa.  Sachiel har en expanderande och upplyftande energi och lär oss att vara kraftfulla men samtidigt empatiska och givmilda mot andra.  Sachiel står även för inflytande, vidsynthet och respekt.

 Sachiel menas ibland vara ett namn för Tzadkiel. Sachiel håller Cheseds nådefulla sefira på Livets träd och ser till att barmhärtighet tillämpas i relation till både andra människor och gentemot skapelsen i sin helhet.

Sachiel tillhör keruberna och vaktar över antingen över första eller sjätte himlen. Keruberna har ofta rollen av väktare över Paradisets port, förbundsarken eller Guds tron. I Hesekiels bok beskrivs en vision av keruben med fyra ansikten av en människa, ett lejon, en tjur och en örn. Först i och med barockkonsten kom keruberna att gestaltas som nakna små knubbiga bebisänglar.

Sachiels sigill från Doktor Johannes Fausts Magia naturalis et innaturalis, oder dreifacher Höllenzwang.

Hymn/Bön till Sachiel

Sa-chi-el, Sa-chi-el, Sachiel.

Fyll mitt rike nu med välstånd och behag.

Sachiel, jag dig ber.

Tempelprästinnan 2012-10-04

Facebook
Facebook Pagelike Widget
Arkiv