2017

Alkemisk ritualworkshop

26-27 augusti 2017

 Ritualwokshop

Vår efterfrågade sommarworkshop kommer kretsa kring alkemisk ritual under helgen 26-27 augusti! Utfrån den heliga konsten kommer vi fördjupa oss i ritualens magiska uttryck under kreativa och glädjefulla former. Just nu har vi 500 kr i boka tidigt rabatt!

Under två heldagar i vårt sommartempel i ett underskönt naturreservat nära Landfjärden Södra. (30 min med bil från stan och det går att resa kommnualt) får du lära dig den alkemiska ceremonins teori, konst och utförande av initierade lärare.

Sommarens workshop är en fristående fortsättning på förra sommarens roliga och mycket uppskattade workshop kring ritualens magi. Utmärkt för dig som gick den men öppen för alla som vill utforska ceremonins mysterier utifrån ett alkemiskt perspektiv i en härlig gemenskap.

Du får lära dig ritualteknik och ges en förståelse för hur de alkemiska operationerna och processerna verkar ceremoniellt. Du får också pröva och utforska den alkemisk teaterns stora möjligheter att nå ett kreativt uttryck bortom egots begränsande röst som vi använder oss av i våra Mysteriespel.
Under helgen skapar vi och förmedlar alkemiska ritualer för transformation och heliggörande av alla närvarande liksom skapelsen.

Vårt arbetssätt är en förlängning av de gamla egyptiska och grekiska mysterieskolornas tradition. Det var den esoteriska rit i vilken mysterierna iscensattes och förmedlades för de invigda. Det vi kallar västerländsk teater uppkom i Grekland och var en exoterisk iscensättning för folket men där man även sökte nå en katarsis dvs rening för åskådaren. I Europa på medeltiden var det ur kyrkans mysteriespel som teatern sedan tog sin form och växte upp ur.

Ledmotivet i denna alkemiska ritualworkshop är att lära ut hur valda krafter förkroppsligas eller åkallas så att en verklig transformation av både de som leder och de som deltar sker.

Vi eftersöker då ett växande bortom begränsningar om vem vi är och vad vi bör göra. Denna rituella praktik gör det möjligt att mycket snabbt kunna passera det begränsade lilla jaget för att erhålla, uppenbara och nedkalla hela självets vidd och det gudomligas djup och kärleksfulla visdom. Vi kan då i en människa omfamna hela kosmos.

Pris 3200 kr för hela helgen och då ingår allt material och glutenfritt utsökt fika.

Just nu 500 kr boka tidigt rabatt fram till 20 mars!

Det går att förboka till Erikas utsökta vegetariska lunch för 100 kr/dag eller ta med egen lunch som inte kräver uppvärmning och kyl! Kaffe, te och fika ingår!

Anmälan maila: info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats en inbetalning 700 kr i anmälningsvagift.

Hjärtligt välkomna till en gudomligt kul helg i naturens kraft och ljus!
Katarina, Tommy och Erika

 Mysteriespel

Mysteriespel

Workshop: Maria Magdalenas alkemi – balsam – 

15 februari 2017

 Maria Magdalenas workshop - balsam

Hjärtligt välkommen till en skapande afton där Maria Magdalenas heliga smörjelsebalsam är vårt fokus! Vi kommer genom imagination, hymner och helande söka uppenbara Maria Magdalenas kärleksfulla visdom och skapa hennes heliggörande balsam som verkar helande och levandegörande på eterkroppen och den fysiska kroppen samt harmonierar kropp, själ och ande. Alla får med sig ett smörjelsebalsam hem!

Pris: 475 kr per workshop. Allt material samt te, kaffe, elixir och smörgås ingår. 

Boka plats genom mail till katarina@alkemiskaakademin.se som följs av en anmälningsinbetalning av 275 kr för en workshop genom att swisha till 0735931415
Max 10 deltagare

Tid: 18-20:30
Plats: Sophiatemplet på Gotlandgatan 74
Pris 475 kr / workshop inklusive allt material.

Hjärtligt välkomna!
Katarina

Det alkemiska bröllopet – workshop med Katarina Falkenberg

hos Christina Grossi i Borås

25 januari 2017

Evenemang på facebook:

https://www.facebook.com/events/375348166144024/

Så underbart glad att Katarina kommer hit från Stockholm för att hålla en workshop hos mig på Hötorget.
Hjärtligt välkommen till en heliggörande workshop på temat;
Det alkemiska bröllopet.Under aftonen kommer vi fördjupa oss i alkemins stora bröllopsmysterium om hur man får motsatta principer såsom manligt och kvinnligt, mörker och ljus, känsla och intellekt att samverka och dansa med varandra, istället för att vara i stridighet. Workshopens fokus ligger på den mänskliga alkemin så att alla kan få nycklar till sina egna transformationsprocesser som leder till pånyttfödelse.Genom alkemiska övningar, aktiv imagination och vägledande samtal söker vi nå insikt i våra motpoler, transformera dem och till slut förena dem. Vi kommer utgå från Hjärtats väg som leder till en enhetsmystik där Gudom och människa blir ett enda flammande hjärta i det heliga brudkammarmysteriet.
Datum: 25 januari, Plats: Hötorget 2 i Borås
Katarina Falkenberg är Översteprästinna i Sophiatemplet som håller Prästinneutbildningar, Graalriddarutbildningar, gudinnetjänster och workshops längs med det flammande hjärtats väg och den feminina visdomen Katarina är också alkemist och VD på Alkemiska Akademin som är ett centrum ett centrum för den eviga alkemiska visdomen.
Det alkemiska bröllopet

2016

Workshop: Maria Magdalenas alkemi – elixir – 7 december

 Maria Magdalena som den heliga bruden i Rennes le ChateauDen 7/12 – Maria Magdalenas alkemi – elixir
Hjärtligt välkommen till en mystik workshop kring den heliga Brudens alkemi där vi i kontakt med Maria Magdalenas vishet tillverkar varsitt elixir. Aftonen bjuder på en fördjupning kring Maria Magdalenas roll som den heliga bruden och bringare av Livtes vatten som får det döda att återuppstå! Alla får med sig en egen elixirgraalspreparation hem!

På Sophiatemplet följer vi Hjärtats väg, som handlar om att både vara den man är och uttrycka den man är men framförallt inse vem man verkligen är! Sen är det bara att våga… Genom alkemisk tranformation av mörker och motstånd kan man finna hjärtats djupa kärlek som möjliggör kärlek till både sig själv och livet.

Med allt från imagination, alkemiska övningar, ritualer och healing till elixirpreparation och smörjelseoljor och hymner kommer Maria Magdalenas alkemiska hemligheter förmedlas så att vi kan sjunga, dansa och skapa vår sanning längs med hjärtats väg.

Tid: 18-20:30
Plats: Sophiatemplet på Gotlandgatan 74
Pris 475 kr / workshop inklusive allt material.

Hjärtligt välkomna!
Katarina

Ritualens magi – workshop den 13-14 augusti 

Genrich Ippolitovich Semiradsky_-_Roma,_1889
Hjärtligt välkommen till en alkemisk workshop i naturens ljus i Akademins sommartempel i ett underskönt naturreservat nära Landfjärden Södra. (30 min med bil från stan och det går att resa kommunalt.) Där kommer vi under två härliga dagar fördjupa oss i ritualens magi och mysteriespelets konst.Genom ritualmagi, alkemisk teater och egyptisk mystik får du lära dig den alkemiska ceremonins heliga konst. Vi kommer preliminärt arbeta med grekiska eller egyptiska gudagestalter och helgen avslutas med en gemensam ceremoni där nya förmågor och insikter kan tillämpas direkt!Vårt arbetssätt är en förlängning av de gamla egyptiska och grekiska mysterieskolornas tradition. Det var den esoteriska rit i vilken mysterierna iscensattes och förmedlades för de invigda. Det vi kallar västerländsk teater uppkom i Grekland och var en exoterisk iscensättning för folket men där man även sökte nå en katarsis dvs rening för åskådaren. I Europa på medeltiden var det ur kyrkans mysteriespel som teatern sedan tog sin form och växte upp ur.Ledmotivet i denna alkemiska ritualworkshop är att lära ut hur valda krafter förkroppsligas eller åkallas så att en verklig transformation av både de som leder och de som deltar sker. På så sätt rör vi oss bortanför oss själva till nya marker och dimensioner. Teaterlegenden Artaud myntade begreppet alkemisk teater där hans sökte återgå till teaterns rituella rötter bortom egot.Vi eftersöker då ett växande bortom begränsningar om vem vi är och vad vi bör göra. Denna rituella praktik gör det möjligt att mycket snabbt kunna passera det begränsade lilla jaget för att erhålla, uppenbara och nedkalla hela självets vidd och det gudomligas djup och kärleksfulla visdom.  Vi kan då i en människa omfamna hela kosmos.Detta är en workshop som utmärkt lämpar sig för alla som gått våra utbildningar och nu vill fördjupa sig i själva den alkemiska ceremonins grunder och förädling.
Det är också många som efterfrågat den alkemiska teatern genom åren och detta är nu ett perfekt tillfälle för alla er även om ni inte tidigare deltagit I Akademins utbildningar.Det går att förboka till Erikas utsökta vegetariska lunch för 100 kr/dag eller ta med egen lunch som inte kräver uppvärmning och kyl!  Kaffe, te och fika ingår!Hjärtligt välkomna till en gudomligt kul helg i naturens kraft och ljus!
Katarina, Tommy och ErikaPris: 3300 kr. Boka-tidigt-pris 2500 kr för anmälningar innan den 30 maj. För anmälan maila: info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats inbetalning av 500 kr till Alkemiska Akademin. Resterande belopp kontant på plats.Mysteriernas ceremoni

Hjärtats alkemi – workshops

Hjärtats ikon

Den 24/2 – Imagination, healing & elixir
Vi ägnar kvällen åt hjärtcentrerad aktiv imagination och djup healing samt skapar varsitt Hjärtelixir som alla får med sig hem.

Den 23/3 – Det starka hjärtat och dess ikonMed hjälp av övningar från den esoteriska traditionen och Maria Magdalenas alkemi kan hjärtat stärkas och uttrycka sig skapande genom ikontillverkning. Alla får med sig en liten ikon hem.

Hjärtligt välkommen till 2 kreativa workshops där vi kommer att hela, heliggöra och fördjupa hjärtat så att det både vill blomstra och uttrycka sin sanning genom lust och inspiration.

Hjärtats väg handlar om att både vara den man är och uttrycka den man är men framförallt inse vem man verkligen är! Sen är det bara att våga…

Genom alkemisk tranformation av mörker och motstånd kan man finna hjärtats djupa kärlek som möjliggör kärlek till både sig själv och livet. Det är också vägen till den älskade…

Med allt från imagination, alkemiska övningar, ritualer och healing till ikonskapande, elixirpreparation och smörjelseoljor och hymner kommer hjärtat i fin samvaro åter kunna sjunga, dansa och skapa sin sanning längs med hjärtats väg.
Tid: 18-20:30
Plats: Sophiatemplet på Gotlandgatan 74
Pris 425 kr / workshop inklusive allt material. Pris för bokning av båda 800 kr

Boka plats genom mail till katarina@alkemiskaakademin.se som följs av en anmälningsinbetalning av 125 kr för en workshop och 250 kr för båda till iamyou hb Bg 5368-7182 när du fått din plats bekräftad.
Max 10 deltagare

Hjärtligt välkomna!
Katarina

Julmarknad  – onsdag den 17 december 15-18.30

Julmarknad och gudinnans mötesplats

julmarknad

Hjärtligt välkommen på Sophiatemplets årliga julmarknad! Vi bjuder på glögg och alkemiska elixir och berättar om en gudinnerlig verksamhet Gyllene rabatt på alla alkemiska elixir och kalendrar! Öppet för alla och ingen förbokning.

Änglar – Sophias graal 6 mars 2013

Välkommen till en änglalik afton i Sophias tempel!

Vi börjar kvällen kl 18.30 med ett öppet samkväm med alkemiskt elixir. Kl 19-20 öppnar vi upp en portal till änglarnas sfärer. Därefter finns möjlighet att inta en himmelsk/grekisk måltid på närliggande restaurang. Ta gärna med en vän som vill bekanta sig med både änglarna, Sophia och vårt Tempel.

Plats: Sophiatemplet på Gotlandsgatan 74. Inträde: 150 kr till templet och måltid betalas av var och en efter önskemål.

Förbokning på katarina@sophiatemplet.se och anmäl om du önskar delta vid middagen så vi kan boka bord.

Öppet hus med Ceremoni 11 september 2012

Tisdagen den 11 september bjuder Alkemiska Akademin & Sophiatemplet in till ett Öppet hus med en mindre ceremoni och information om våra verksamheter samt den efterfrågade möjligheten att inhandla våra produkter till gyllene priser. Hjärtligt välkommen från 17… ceremonin startar kl 19. Fri entré. Gotlandsgatan 74.

Sophias graals-sammankomst 14 december 2011

17-19 Julmarknad – öppet hus med elixirprovsmakning, glögg och tilltugg.

kl 19-20.30 – ceremoni, mystik, elixir. Julens graalsängel kommer på besök!

 

 

Din Bild