Alkemisk resa till Sydfrankrike 2018

Bästa Pilgrimsvänner!

Många har redan hört av sig angående datum för nästa års resa och den blir den 28 maj-2 juni då det brukar vara härligt försommarväder i Sydfrankrike!

Vi kommer att bo fem nätter i vår franska högborg Maison Templiere med sin undersköna miljö vid floden mellan bergen och därtill en fantastisk personal och god och prisvärd mat.

Det är som vanligt först till kvarn. Frankrikeresorna har varit mycket populära och snabbt bokats upp så anmäl dig snarast om du säkert vill få en plats!.

Det kommer bli en riktigt spännande och heliggörande mysterieresa kring guden och gudinnans hemliga lära, arken och det alkemiska bröllopet.

Vi kommer prel besöka:

ARQUES – KATARERNA OCH DE EGYPTISKA MYSTERIERNA
I den lilla byn Arques fanns en gång i tiden arken/graven som är en av grundpelarna i den hemliga läran. I byn finns även många fynd kring den egyptiska traditionen och i dess slott kommer vi både uppleva och arbeta med katarernas och de egyptiska mysteriernas skatter. Vilket slott, litet i det yttre men gigantiskt i det inre! Vi längtar redan nu till den ceremoni vi har planerat för nästa år…

RENNES-LES-BAINS & FONTAINE DES AMOURS
Vi kommer återvända till Rennes-les-Bains – Drottningens bad – vid de två floderna efter några års uppehåll och där utföra en kraftfull och transformerande rit på Isis magiska stentron samt dop(p) i kärlekens magiska källa – Fontaine des amours.

RENNES-LE-CHATEAU
I Rennes-le-Chateau – Drottningens slott – kommer Maria Magdalenas och gudinnans heliga kvintessens och alkemiska lära uppenbaras och ceremonielt brukas. Detta är en alkemisk/magisk kraftplats där alla kommer kunna fördjupa sin förståelse om varför den hemliga läran är fördold och vad dess skatter egentligen är. Det blir ett mysteriedelux… på denna hjärtplats som vi nu känner på djupet efter alla års alkemiska arbeten här.

Eventuellt kommer vi även besöka närliggande byn COUSTAUSSA där prästen blev mördad för det han visste och som är en viktig pusselbit i det stora mysteriet som dessa legendariska orter och dess förvaltare uppenbarar på olika sätt. Vi har kontakt med väktaren och ska se om denne tar emot en grupp.

BUGARACH – DET HELIGA OCH UPPOCHNEDVÄNDA BERGET
Vi kommer bege oss till Bugarach heliga berg, älskat av ufo-fanaster och inspiration till Jules Vernes Resa till jordens mittpunkt. Legender beskriver det som transfigurationens berg och en plats där tiden upphör. Vi kommer besöka Bugarach kyrka med många ovanliga ikoner kring den hemliga lärans mysterier. Kyrkan har genomgående ett fokus på Alfa & Omega, barnet och graven. Frågan är också om det Jesusbarn vi här möter är ett gossebarn eller en liten flicka?

ALET-LES-BAINS & DEN LEVANDE GUDENS KAPELL
Vi kommer utforska ruinen mitt i Alet-les-Bains som är en kraftfull energiplats med sitt Mikaelstorn och därtill kyrkans alla skatter. Vi äter lunch på klosterhotellet i byn som Nostradamus familj bott på och som sannerligen har en eter av orakel och uppenbarande krafter! Vi kommer färdas upp på det heliga berget med många legender om att Jesus varit här på ett eller annat vis. I den levande gudens kapell kommer vi fira vår alkemiska bröllopsceremoni som förenar gud och gudinna i den heliga arken.

En halvdag är avsatt för egen tid för meditation och begrundan och där man kan ta ett dopp i poolen eller floden eller vandra i det undersköna landskapet.

Detta är visionen kring nästa års magisk-alkemiska resa som kommer kretsa kring Guden och Gudinnans väg och ark i det heliga landskapet! Det blir en resa kring de eviga mysterierna som tar sin utgångspunkt i berget där det eviga ljuset kom till jorden!

Vi bjuder härmed in till en mysterieresa till den hemliga lärans mest heliga och mystika platser! Därtill den sköna franska naturen, vårt underbara boende Maison Templiere samt det franska kökets läckerheter göra detta till en fröjd för både kropp,själ och ande! .

Hjärtligt välkomna,

Katarina & Tommy

www.alkemiskaakademin.se

Pris: 6900 kr varav 1900 kr betalas i anmälningsavgift till bg 5061-6168 Alkemiska Akademin

Maila info@alkemiskaakademin.se för att bekräfta att det finns plats. Resterande belopp betalas senast 31 mars 2018. I kostnaden för denna makalösa färd längs med Hjärtats väg ingår utbildning, utbildningsmaterial, initierad vägledning, unika ritualer och meditationer, hotellbokningsservice mm

Boendekostnad och inträden tillkommer och kostar 4200 kr för del i dubbelrum samt festmiddag och del i trippelrum kostar 3300 kr vilket vi ber dig betala till Akademin senast 31 mars. Enkelrum kan bokas i mån av plats och med tillägg.

Transportkostnader om 1200 kr tillkommeroch betalas kontant på plats.

Du bokar själv flyg (ca 2000 kr) efter rekommenderade tider. Vi hämtar och lämnar på Tolulose flygplats i anslutning till dessa tider. Om du kommer andra tider eller planet är försenat så ansvarar du själv för att ta dig till eller från vårt boende nära Quillan.

Det är begränsat med platser så anmäl dig snarast för att uppleva denna heliggörande resa!

Hjärtligt välkomna!

Graalsresa England 7-12 augusti 2017

Glastonbury Tor

Vi har nu glädjen att presentera sommarens graalsresa till England, den 7-12 augusti 2017.

Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm och Camelot i South Cadbury.

Det blir underbart att helhjärtat kunna ägna nästa sommars resa åt den heliga graalens fullkomnande alkemi! Det blir en magisk pilgrimsfärd längs med graalriddarens och graaljungfruns heliggörande väg och alkemiska förening.

Vi stiger in i urdjupet av graalstraditionen i Aveburys och West Kennets makalöst transformerande krafter och låter urstavens mystik i Stonehenge uppenbaras genom druidernas visdom. Under resan fördjupar vi oss också i Josef av Arimateas och Maria Magdalenas hemliga alkemi i Glastonbury Abbey som också förmedlas i graalsmystiken kring Riddarna av Runda bordet som Kung Artur, Drottning Guinevere och Morgana förmedlar. Vi bestiger det legendariska Camelot i South Cadbury och låter Graalriddarna fylla oss med kraft, mod och kärlek.

Vi låter svärdet och Glastonbury Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well… den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the lake… visdomens gudinna Sophia som bringar enhetens svärd till den kallade!

Resan motsvarar modul 1 och 2 på graalsriddareutbildningen men är en fristående utbildningsresa öppen för alla.

Hjärtligt välkommen att åka med!

Pris för utbildning, guidning, meditationer, alla inträden och stort resekompendium samt assistans vid hotellbokning är 6600 kr. 1100 kr tillkommer för biltransporter.

Flyg, mat och logi tillkommer. Flyg bokar man sjäv efter rekommenderade tider!

Begränsat antal deltagare! Förra resan blev fullbokad så anmäl dig snarast om du vill åka med. Anmälning till info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats håller du den genom en anmälningsinbetalning på 1600 kr till Alkemiska Akademin bg 5061-6168

Boende

Vi har förbokat rum centralt i Glastonbury på George & Pilgrim för de som önskar: ca 2700 kr för del i tvåbäddsrum (1 st) för 5 nätter, ca 2400 för del i dubbelrum med gemensam säng (2 st), ca 5700 för lyxigt enkelrum (1 st) och ca 3600 för enkelt enkelrum (4 st). Enkelrum rekommenderas alla som vet med sig att de är noga med nattsömn och enskildhet.

På Camelot Retreat, som är ett andligt bed & breakfast där man inte får konsumera alkohol, kött eller cigaretter, så har vi förbokat ett dubbelrum för ca 3400, ett tvåbäddsrum för ca 3900 samt ett king room för ca 3400. Alla har delat badrum.

Hör av er snarast om ni önskar något av dessa förbokade rum! Rummen betalas på plats. 

Man kan också boka boende själv bara det ligger centralt så det inte krävs biltransport till boendet. Vi har ex fått tips om Berachah som ligger precis vid Chalice Wells.

Rekommenderat flyg

Vi hämtar och lämnar vid Bristols flygplats enligt följande flyg. Dvs, kl 17 åker vi från  Bristols flygplats på måndag och lördag kl 12 lämnar vi av.

UTRESATotal restid: 4h 50m
Måndag 7 Augusti
13:05 ARN
Stockholm
Måndag 7 Augusti
15:10 AMS
Amsterdam
Restid:
2h 5m
KLM KL1110 (Boeing 737-900 (winglets))
Väntetid i Amsterdam: 1h 30m
Måndag 7 Augusti
16:40 AMS
Amsterdam
Måndag 7 Augusti
16:55 BRS
Bristol
Restid:
1h 15m
KLM KL1053 (Embraer E190)
HEMRESATotal restid: 4h 15m
Lördag 12 Augusti
13:45 BRS
Bristol
Lördag 12 Augusti
16:05 AMS
Amsterdam
Restid:
1h 20m
KLM KL1052 (Embraer E190)
Väntetid i Amsterdam: 0h 55m
Lördag 12 Augusti
17:00 AMS
Amsterdam
Lördag 12 Augusti
19:00 ARN
Stockholm
Restid:
2h
KLM KL1117 (Boeing 737-900 (winglets))
Pris idag från 2718 kr på ex Airngo.

Flyg till London och buss till Glastonbury

Vill man resa lite billigare och via London så går det buss från London Heathrow till Glastonbury kl 18:35 varje dag, som är framme 21:51. Buss tillbaka lämnar Glastonbury 06:50.

Total
£58.00
18:35London
21:51Glastonbury
direct
03:16 h

06:50Glastonbury
10:25London
direct
03:35 h

 

Katarina vid Chalice WellTommy vid Tor

Tor Glastonbury

Graalsresa 2015

DET FLAMMANDE HJÄRTATS RESA

 Puilaurens

Sydfrankrike 29 maj – 3 juni 2017

Ladda ner pdf här: http://alkemiskaakademin.se/Sydfrankrike2017.pdf

Hjärtlig välkommen med på nästa års alkemiska resa till Sydfrankrike då vi besöker Montsegur, Puilaurens, Svarta Madonnan i Limoux, Den gröna labyrinten Nebias, Rennes-le-Chateau och sagostaden Foix!

Vi börjar vår resa hos Svarta Madonnan – Notre Dame de Marceille för att likt alkemister och riddare genom alla tider helga vårt verk och välsignas av den Svarta Urmodern. Svarta Madonnan

Med stor glädje återvänder vi till det mest heliga Graalberget av dem alla – Montsegur! Den heliga graalens sägs finnas i Montsegurs innandöme ända sedan Sophias vita duva sänkte ner den där för beskydd undan söndrande makter… Där kommer vi utföra den heliga graalens stora ceremoni när vi nu kallats åter av Esclarmonde av Foix – Världens ljus – till denna mission. Hon stod bakom byggandet av katarfästet på Montsegur och var en av katartraditionens största ledargestalter.

castle-of-montsegur-1

Vi kommer också hedra alla katarer vid bergets slänts minnesmärke som gick i elden för sin tro på Kärlekens Kyrka.

Vi planerar också att för första gången besöka den efterlängtade katarborgen Puilaurens – ett av graalriddarnas fästen som genom att det tillhörde Aragonsläkten kunde fungera som fristad för katarerna som flydde undan inkvisitionen från bl.a. Montsegur. Den mäktiga katarborgen räknas till en av ”Carcasonnes söner” och stod emot den ökände Simon Montforts attacker.

För att riktigt njuta av det heliga landskapet kommer vi vandra i älvrikets gröna naturlabyrint i Nebias, mitt i hjärtat av katarbygden, för att återuppleva och integrera Paradisets förlorade eter och tända upp vårt eteriska hjärta.

 Nebias naturlabyrint

I Rennes-le-Chateau som bär hela Maria Magdalenas esoteriska lära i sitt sköte och i sin röda jord kommer vi uppenbara det flammande hjärtats mysterier. Byn sägs inneha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas sanna lära eller grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, tempelriddarnas skatt, katarernas skatt… En alkemisk skattkammare mitt i en Venusportal!

heart magdalatorn

En fri halvdag för egna vandringar, meditationer och sköna bad är också inplanerad!!

Därtill kommer alla deltagare få bereda var sitt eget minielixir av ”det flammande hjärtat” som kan konsekreras på alla heliga platser och då inte minst under den heliga graalens ceremoni på Montsegur.

Vi avslutar i det magiska Foix med sitt sagoslott och sin gamla stadsdel där finns möjlighet för shopping. Vi hedrar här Foix-släkten och då inte minst Esclarmonde de Foix som bär fanan högt om kärlekens kyrka.

Foix

Det blir en resa fylld med guldkorn där hjärtas låga kan flamma åter av helig kärlek och visdom. Därtill inspireras vi av den sköna franska naturen och njuter av det franska kökets läckerheter.

Pris 6600 kr varav 1600 kr betalas i anmälningsavgift till bg 5061-6168 Alkemiska Akademin. I kostnaden för denna makalösa färd längs med Hjärtats väg ingår utbildning, utbildningsmaterial, initierad vägledning, inträden, unika ritualer och meditationer, hotellbokningsservice mm.

Boendet är till självkostnadspris och tillkommer men kan inte betalas på plats direkt till hotellen eftersom vi har nödgats förbetala 30 % av rumspriset och boendet är därmed inte möjligt att avboka. Boendekostnad för dubbelrum är 4000 kr vilket vi ber dig betala till Akademin senast 31 mars. Enkelrum kan bokas i mån av plats och då tillkommer 2000 kr

Transportkostnader om 1200 kr betalas kontant på plats. Du bokar själv flyg (ca 2000 kr) efter rekommenderade tider så att du befinner dig på Toulouse flygplats senast 14.30 och lämnar Toulouse kring 17. OBS! Vi hämtar och lämnar på Toulouse flygplats i anslutning till dessa tider. Om du kommer andra tider så ansvarar du själv för att ta dig till eller från vårt boende nära Quillan.

Datum: 29 maj – 3 juni (5 nätter) Det är begränsat med platser så anmäl dig snarast för att uppleva denna heliggörande resa! Maila info@alkemiskaakademin.se för att bekräfta att det finns plats. Resterande belopp betalas senast 31 mars 2017.

 Montsegur

Den gyllene legendens graalar

Pilgrimsresa 2016 till Saintes-Maries-de-la-Mer, Sainte-Baume, Sainte-Maxime, Arles, Marseille

St SaraMaria Magdalena i St Baume

Vi har nu den stora glädjen att presentera nästa års, genom åren mycket efterfrågade, resa till Provence och dess heliga platser kopplade till Maria Magdalena och den gyllene legenden!St Baumes grottkapell

Datum: 30 maj – 5 juni (6 nätter, med möjlighet att stanna ytterligare en natt för att ta Ryanairs lågpris direktflyg som går på måndagsmorgonen)

Pilgrimsfärden tar sin början i Isis och den Svarta Madonnans Marseille. Vi färdas sedan till bergsmassivet Sainte-Baume med sin helande urskog och det heliga balsamets magiska grottkapell där Maria Magdalena sägs ha levt i trettio år innan hon hänrycktes. Vi beger oss också till det djupt mystika Sainte-Maxime i vars basilika Maria Magdalenas reliker och grav finns än i dag. Staden är döpt efter St Maxim som anlände till Provence med Maria Magdalena och hennes följeslagare efter korsfästelsen. Det var i hans armar som Maria Magdalena enligt legenden dog och återuppstod.

Sophia och barnet

Självklart går färden också till Saintes-Maries-de-la-Mer där Maria Magdalena, Marta, Lasarus, St Sara, St Maxim och St Trophime, de två Mariorna och Josef av Arimatea mfl steg i land efter ha färdats dit på en båt utan segel, enligt Den gyllene legenden. I staden finns en förunderlig kyrka helgad det heligt feminina i alla dess aspekter och där finns också den Svarta Madonnan St Sara nere i sin mörka livmoderkrypta.

Vilda vita hästarMariorna vid havet

Denna vackra ort vid havet i Camargues våtlandskap är förutom helgandet av det heligt feminina och de tre Mariorna och St Sara också känt för sina vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingos. Vi kommer tillbringa 3 nätter dÅterkomsten i St Trophimeär, varav en är en fri dag… kanske ämnad för bad vid piren i det vackra Medelhavet där Mariorna steg i land, ridning på de vita hästarna, strövtåg, shopping och varför inte lek med tjurar (man skadar inte sina tjurar under tjurfäktningen i Saintes-Maries-de-la-Mer).

Vi planerar också besöka Arles känt för sina solrosor och helgandet av Marskraften. Vi kommer besöka den alkemiska kyrkan St Trophime, döpt efter den mystiska gestalt som följde med Maria Magdalena på färden och grundade den första kyrkan i Frankrike helgad Maria.

Vi avslutar resan med ett besök i St Victors & Lasarus klosterkyrka i Marseille, hos den svarta madonnan – Notre Dame de Confession – helgad av alkemister och riddarordnar under lång tid.

Pris: 7700). Anm.avg 1500 kr till bg 5368-7182. Först till kvarn!

I kostnaden för denna makalösa färd längs med Hjärtats väg ingår utbildning, utbildningsmaterial, initierad vägledning, inträden, unika ritualer och meditationer.

Biltransport och boende är till självkostnadspris på ca 6000 kr beroende på rumsval mm, men som vi hjälper till att förboka åt dig och en månad före avresa.

Du bokar själv flyg (ca 2500 kr eller billigare med Ryanair) efter rekommenderade tider.

Det är begränsat med platser så anmäl dig snarast för att uppleva denna heliggörande resa! Hjärtligt välkomna!

Den väntande MariaVan Goghs Arles

 

 

Glastonbury Tor

Graalsresa till England 3-7 augusti 2015

1690545_774789445882215_1474248293_nDirektflyg Stockholm-Bristol finns med SAS!

http://www.flygresor.se/showresult.php?id=73120772

Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm.

Teman vi kommer utforska är: Megaliter och kraftplatser – Kung Artur och riddarna av runda bordet – Väktarna av Avebury – Riddarskapets dygder – Maria Magdalenas & Josef av Arimateas arv – Den heliga graalens mysterier – The green man – The lady of the lake och det heligt feminina – Bruden & brudgummen – Det alkemiska bröllopet.

 Katarina på Arthurs tron i AveburyResan motsvarar modul 1 och 2 på graalsriddareutbildningen men är en fristående utbildningsresa öppen för alla.

Pris för utbildning, alla transporter och inträden i England 6600 kr. Flyg, mat och logi tillkommer. Vi kommer boka rum i Glastonbury för de som önskar (ca 2500 kr för boende i dubbelrum och 3200 kr för enkelrum), annars kan man boka själv centralt. Begränsat antal deltagare, anmälning till info@alkemiskaakademin.se och inbetald anm.avgift 1600 kr till iamyou bg 5368-7182

Varmt välkomna!

 josephofarimathea rwg06928 Stonehenge_(sun)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har glädjen att presentera vårens alkemiska resa till Sydfrankrike!

Vi har gjort vårt yttersta för att kunna erbjuda en fantastisk och oerhört prisvärd pilgrimsfärd till några av världens mest vackra platser.

Resans utgångspunkt är Beziers, som Ryanair erbjuder billiga direktflyg till, om man bokar i god tid.

Sedan väntar ett fyra dagars initiationsäventyr, med alkemiska föredrag, meditationer och ritualer…

lastoursEn heldag utforskar vi det förunderliga Lastours med de fyra katarborgarna som leder fram till Alkemisternas hov i Cabaret.

Vi kommer också tränga in i de undergörande mysterierna kring gudinnans återuppståndelse i Notre Dame du Cros. Denna sköna plats med sitt visdomstempel, där det heligt femininas hemligeter visas i öppen dager, och vars hnotre dame du crosseliga källa renar och för oss in i dagvardsmysterierna.

Däremellan har vi en hel (!) retreatdag, vilket bara det är unikt för våra alkemiska resor. Naturvandringar, meditationer och kanske bad i poolen efter en tennismatch?! Ja, allt efter dina önskemål.

Resan avslutas med det magiska Carcassonne och många tillfällen för gyllene shopping.

Carcasonne

Under hela vistelsen bor vi på ett underskönt slott som ligger i en 100 hektar stor park med ett kapell från 800-talet. Här finns en infinitypool, en tennisbana och 7 hektar stora vingårdar. I närheten finns gamla visigotiska gravar och kyrkor.

Vi kommer bo i vackert inredda lägenheter i slottet som erbjuder självhushåll och har exponerade stenväggar och takbjälkar. Alla lägenheter har en stor terrass eller en privat trädgård, samt vardagsrum, många med öppen spis, och utsikt över slottets ägor. Fullt utrustat kök är standard.

Frukost och picknicklunch inköper och lagar varje deltagare själv. Middag kan avnjutas i slottets restaurang eller lagas själv.

Datum: tisdag 28 april – lördag 2 maj, 2015.

Pris:  8900 kr. (enkelrumstillägg) Begränsatantal deltagare, så boka omgående! Invigning i Lastours

I resan ingår del i dubbelrum, alla biltransporter och inträden samt initierad guidning.

Anm.avg: 1500 kr.

Bg: 5368-7182

Flyg: Ryanair erbjuder direktflyg för ca 1000 kr t/r!

Varma hälsningar,

Katarina & Tommy

 

 

 

Alkemisk resa – sydfrankrike 2014

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på nästa års helande alkemiska pilgrimsresa till katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike, 26-31 maj 2014. Årets tema är den levande guden och gudinnans kröning, och nytt för året är besök i den fantastiska katarborgen Peyrepertuse där himmel och jord paradisiskt omfamnar varandra; Isis gamla krafttron och brudkammaren i Rennes-les-Bains; vår Frus katedral i Alet-les-Bains där hexagrammet ledsagar oss mot den levande gudens kapell.

 Kröningsplatsen

Under vår vistelse kommer  bo på det underbara retreatcentret Maison Templiere i Audes vackra landskap. Där, i gudarnas och gudinnornas dal, kommer vi ha dagliga meditationer vid floden och intaga alla middagar. Ett eftermiddagsdopp i poolen är inte obligatoriskt men mycket skönt!

Vi kommer att göra dagliga utfärder till platser som är genomsyrade av västerlandets stora mysterietraditioner. Invigningar sker bl a på kraftplatser som:

  •  Notre Dame de Marceille – den  svarta madonnan  öppnar upp oss för prima materians och Isis beslöjade tradition.
  •  Mars och Venus portal.
  • Rennes le Chateau – där Maria Magdalenas alkemiska hemligheter möter Rosenkorsets invigningsmysterier.
  • Rennes les Bains – Isis nya och gamla tron och den heliga brudkammaren.
  • Alet les Bains – Hexagrammets kyrka med kärlekens bok, Vår frus klosterruin med Ärkeängeln Mikaels torn samt i mån av tid besök i änglagalleriet.
  • Den levande gudens kapell – där guden alltid är och alltid har varit kvar på jorden.
  • Katarborgen Peyrepertuse – paradiset mellan himmel och jord där guden kröner sin gudinna.
  • Carcassonne – magisk shopping i riddaremiljö.

Vi möts på flygplatsen i Toulouse och färdas sedan söderut till Limoux där vi kommer öppna vår magiska färd längs med hjärtats väg hos den svarta madonnan – Notre Dame de Marceille och även låtas oss helas av hennes vatten.

Templiere

 Svarta Madonnan i Marceille

Vi kommer att besöka det mytomspunna Rennes le Chateau där vi följer Maria Magdalenasunderjordiska lära rätt in i skapelsens djupaste mysterier. I kyrkan som bär hennes namn tar vi del av den ovärderliga skatt som finns avkodad där och som gett orten dess ryktbarhet. Vi besöker också Villa Bethania och Tour Magdala – en kraftfull energiport mellan världen ovan och nedan. Du får en inblick i de hemliga sällskapen kring det gyllene rosenkorset, tempelriddarnas tradition och prästen Saunieres märkliga livsöde. Vi har då möjligheten att transformeras från mörker till ljus så att vi inte behöver ”smaka döden” som det står skrivet i Tomasevangeliets inledning.

 Festmiddag på Templiere

 Tour Magdala

I Rennes och i det omgivande lanskapet La val Dieu (gudarnas dal) kommer vi arbeta med den oerhörda skatten, lära oss av Maria Magdalenas visdom och uppleva venusportens kärleksfält.  Sus och Kai, två danska experter på helig geometri och mysterierna kring Rennes le Chateau kommer också att föra oss till en synnerligen kraftfull Venus- Mars portal samt visa oss den dolda mönstren och symbolerna som finns i Rennes.

Vad som möter oss kyrkan...Maria Magdalena

Vi kommer också att besöka tvillingorten Rennes le Bains, känt för de helande källorna. Vårt mål där är Isis magiska troner , för att låta Dundret-det perfekta medvetandet inviga oss i Isis mysterier. Den heliga brudkammarens plats kröner arbetet i Rennes le bains.

En av höjdpunkterna på vår resa i katarernas land är besöket vid katarborgen Peyrepertuse, en av ”Carcassonnes fem söner”. Under en heldag kommer vi utföra ceremonier och meditationer i denna underbara borg med sin sprudlande och starka atmosfär, som öppnar porten till de innersta mysterierna. Skapelsen av den nya alkemiska människan och de vises sten kan så fortskrida…

Guidade av försynen beger vi oss mot den gamla katedralen och det röda rosettfönstret i Nostradamus gamla kyrka…

… den levande Gudens stenkapell mitt i ingenstans på toppen av ett ödsligt berg! Byggt kring en gammal stenstod som pulserade av kraft inger kapellet och dess altare en oerhörd numinös upplevelse.

När så kraften från den levande guden är uppenbarad, kan gudinnan krönas och det gudomliga bröllopet ske!

Gudinnans kröning

guden och gudinnans hjärta i Rennes le Chateau

Under din vistelse i Sydfrankrike blir det också tid för shopping och strövtåg på egen hand (eller med nya/gamla vänner) i den medeltida staden Carcassonne med sin fantastiska borg som hämtat direkt ur en riddarsaga.

Carcassonne

Vi jordar oss sedan med att avnjuta en god måltid och fira att vi är den vi är.

Förutom detta gedigna utflyktsprogram bjuds du på en fransk festmiddag med dryck, föredrag om de heliga platsernas alkemi och fördjupning i de gnostiska visdomstraditionerna och den heliga graalens mystik. I resan ingår också guidade meditationer, unika ceremonier och helande samtal.

Reseinformation

Datum: 26-31 maj 2014

Pris (exkl flyg): 12900 kr

Anmälningsavg: 2900 kr

Konto: bg 5368-7182

Resa till Toulouse ingår inte priset (hittas ex på www.klm.com eller www.reseguiden.se) men alla andra transporter med buss och bil ingår. Fem nätter med del i dubbelrum på hotell/pensionat ingår i priset liksom alla inträden till de olika sevärdheterna och en gemensam festmåltid.

Rekommenderat flyg är nedanstående. Väljer du annat flyg måste du vara i Toulouse senast kl 14.30 på måndagen och tidigaste hemfärd är kl 16.00 på lördagen.

 Begränsat antal platser.

Vill du veta mer, vänligen kontakta oss på mejl eller telefon: 0735-931 415 / 0707-395 805

Vägledare på den alkemiska resan

Katarina Falkenberg har tillsammans med Tommy grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Katarina är alkemist, terapeut, föredragshållare och författare och kom 2005 ut med romanen Alkemistens röda längtan. Hennes nästa bok handlar om de alkemiska brudkammarmysterierna gestaltade som en pilgrimsfärd genom Frankrike. Katarina är översteprästinna i Sophia Templet och håller gudinnetjänster och föredrag kring den gudomligt feminina visdomens väg.

Tommy Westlund är terapeut, alkemist och föredragshållare och arbetar med Katarina inom Alkemiska Akademin med att hålla alkemiska utbildningar, föredrag och salonger för att sprida den västerländska visdomstraditionen till en större publik. Han är utbildad psykosyntesterapeut med en inriktning på alkemi och kabbala samt driver Akademins förlag. Tommy leder sedan många år Ordensverksamhet i Rosencreutzarnas tradition. Han är gnostisk biskop i Ecclesia Valentinaris Antiqua.

Tillsammans har de gjort mycket uppskattade alkemiska gruppresor till Paris och Chartres under 2006-2009, och Sydfrankrike 2009-2013.

Alkemiska akademins resor vilar på en alkemisk/gnostisk tradition och är öppna för alla oavsett förkunskaper, bakgrund och religiös hemvisst.

Vi hälsar dig hjärtligt välkommen att följa med på denna heliggörande pilgrimsresa!

I tro, hopp och kärlek,

Det trefaldigt upplysta visdomsmedvetandet

Katarina & Tommy

Alkemisk resa till Paris & Chartres 2014

Vi bjuder nu åter in till att följa med på en alkemisk resa till Paris och Chartres 4-7 september!

I eldens och passionens Paris tar vi in på hotell i de bohemiska Saint Germain kvarteren uppkallade efter den legendariske alkemisten och Rosencreutzaren greve Saint Germain.

Vi besöker Notre Dame katedralen – denna hemliga ”bok av sten” – där den esoteriska läran har överlevt genom århundraden av förföljelse. På torget framför katedralen, där den sista tempelriddarmästaren brändes på bål, följer vi hans sista vädjan och vänder likt honom blicken mot frontportalen där den alkemiska urmodern syns avbildad tillsammans med de alkemiska operationerna. Med hjälp av Fulcanelli uttyder vi de alkemiska medaljongernas hemligheter om hur man skapar den gudomliga människan och de vises sten.

Efter en fördjupning i den alkemiska symboliken åker vi till det som anses vara Paris äldsta hus. Byggnaden från 1407 lät upprättas för de fattiga av de mytomspunna alkemisterna och äkta makarna paret Flamel, efter det att de enligt legenden ska ha lyckats skapa de vises sten. Vi avnjuter där en god middag på Auberge Flamel innan vi beger oss ut i Parisnatten.

Dag två beger vi oss med tåg till det nådfulla Chartres en dryg timme från Paris. Vi bor två nätter på det stillsamma pilgrimshotellet som ligger alldeles i anslutning till den magnifika helgedomen, omtalad som den mest fulländade av de gotiska katedralerna.

Under fredagen och lördagen har vi ett digert program som tar sin början i en vandring i Chartres labyrint där den gamla matrisen av den vi tror vi är kan upphävas och där urmoderns nådfulla kärlek kan bli den gyllene tråd som guidar oss vidare i livets initiationer.Under dagarna i Chartres guidas vi runt i kyrkan med sina fantastiska kyrkofönster, besöker kryptan med den Mörka Madonnan under jorden (som menas vara skapad efter en Druidisk förlaga) och stiger också upp i det höga tornet. Vi för helande samtal, gör gemensamma meditationer och visualiseringar, går på mässa och ges fördjupade alkemiska föredrag.Det sägs att den som en gång initierats i Chartres aldrig mer blir sig lik.På söndag återvänder vi till Paris och upplever det alkemiska Saint Chapelle där ljus och mörker tvinnar sina trådar i bröllopets heliga harmoni.Varmt välkommen att följa med!ReseinformationDatum:          4-7 september 2014Pris:                7300 kr (exkl flyg)
6900 kr för medlemmar och boka-tidigt-pris fram t o m 31 oktober 2013!Anm.avg:        1500 krKonto:             bg 5368-7182Priset inkluderar hotell i Paris (1 natt) och Chartres (2 nätter), resa t/r Paris-Chartres, middag på Auberge Flamel, ledda föredrag och meditationer, inträde till krypta och torn i Chartres katedral, inträde till Saint Chapelle. Flyg och transporter till/från flygplatser bokas  själv. Enkelrumstillägg 700 kr.Vänligen kontakta oss för anmälan, program eller ytterligare information – info@alkemiskaakademin.seTelefon : 0735-931 415 / 0707-395 805ReseledareKatarina FalkenbergTommy WestlundCatherine Soubbtnik

 

Den senaste resan var en underbar! Följ länken för information om nästa års  helande alkemisk pilgrimsresa till Katarernas, tempelriddarnas och Maria Magdalenas magiska Sydfrankrike i maj 2013.

Tidigare års Reseprospekt (pdf). Resvillkor (pdf).

Din Bild