Reseberättelse Sydfrankrike 2017

Det flammande hjärtats resa

Vårt hem – Maison Templiere

Fantastiskt att återvända till vår högborg vid den virvlande floden omgiven av kraftfulla berg. Personalen ger oss delikat andlig, själslig såväl som fysisk föda och service. Det är ett litet arkadien med rosor, dopfunt (pool) samt förunderlig och bävansfull natur.

Rennes-le-Chateau – Den gyllene graalen och paradisets träd

I Rennes-le-Chateau som bär hela Maria Magdalenas esoteriska lära i sitt sköte och i sin röda jord uppenbarade vi det flammande hjärtats mysterier. Byn sägs inneha en ofantlig skatt som omtalas vara allt från förbundsarken, Maria Magdalenas sanna lära eller grav, Jesu grav, den heliga graalens boning, tempelriddarnas skatt, katarernas skatt… En alkemisk skattkammare mitt i en Venusportal! Under vår heldag fullbordade vi det regenererade Livets träds ritual så att vi åter kunde smaka på paradisets äpplen – pommes bleu.

Till lunchen i det underbara Jardin Marie mötte vi våra vänner Sus och Kaj från Rennes-les-Bains och fick höra om deras senaste böcker om Rennes-le-Chateau och dess mysterier.

Vi tog även en promenad längs slänten bakom Tour Magdala och fick då beskåda det gamla slottet med alkemistens torn.

Gorges de Galamus – Änglar & demoner; Maria Magdalenas källa och St Antonius grotta

Genom försynens försorg i form av ändrade väderförhållanden bar färden till det fantastiska hermitaget Gorges de Galamus. St Antonius väntade oss och befriade våra upptända insegel med Maria Magdalenas milda eldvatten.

Därefter renade vi oss i Marias heliga källa i grottan helgad Maria Magdalena. Sammantaget – en obeskrivlig dag.

Festmiddag

Våra vänner på Maison Templiere hade hela dagen förberett en magnifik festkväll (medan vi badade i poolen och floden) som utöver utsökt mat och dryck bjöd på mexikansk dans som gick över i allmän dansglädje!

Montsegur – Världens ljus; duvans & solkorsets flammande hjärta

Med stor glädje återvände vi till det mest heliga Graalberget av dem alla – Montsegur! Den heliga graalens sägs finnas i Montsegurs innandöme ända sedan Sophias vita duva sänkte ner den där för beskydd undan söndrande makter… Där utförde vi den heliga graalens stora ceremoni kallade åter av Esclarmonde av Foix – Världens ljus. I det innersta kapellet förenade vi solkorset med den vita duvans kraft. Vi hedrade också alla katarer vid bergets slänts minnesmärke som gick i elden för sin tro på Kärlekens Kyrka.

Nebias – Arkadiens eter & Ariadnes röda tråd i labyrinten

För att riktigt njuta av det heliga landskapet vandrade vi i älvrikets gröna naturlabyrint i Nebias, mitt i hjärtat av katarbygden, för att återuppleva och integrera Paradisets förlorade eter och tända upp vårt gröna hjärta. Det blev en resa längs Ariadnes röda tråd för att i labyrintens mitt möta vår inre Minotaur. Genom att möta den utan slöjor och med en picknick i magen fann vi leken och insikten om livets storhet och godhet. Till slut fann vi även vägen ut genom den röda tråden…

Notre Dame de Marceille – Svarta madonnan & enhetens ljus

Vår sista heldag avslutades hos Svarta Madonnan i Notre Dame de Marceille för att likt alkemister och riddare genom alla tider helga vårt verk och välsignas av den Svarta Urmodern. Mysterierna och nycklarana som hade börjat uppenbaras i Rennes-le-Chateau fick nu ytterligare dimensioner genom förbundsarkens krafter.

Sällan har vi skådat Den svarta madonnan så glad och bröllopsklädd!

Jesus flankerad av de två lärljungar han älskade mest…

Hur många Jesus finns i den franska traditionen? Begrunda mannen som lyfter upp den döde Jesus, iklädd de mantalar som Jesus lagt ifrån sig under korsvägen. Det gyllene landskapet har en helt egen lära om den levande guden…

Arbetet avslutades med en rening och helgning i enhetens källa där också livets blomma manifesterades och Lasarus med sina bedårande hundar vakade.

Vår sista gemensamma afton fullbordades i storartad stil på hotellrestaurangen i Quillan och därefter skålar och skådande av månen på terassen under bar himmel.

Foix – Det goda riket

Vi avslutade resan i det magiska Foix med sitt sagoslott och sin gamla stadsdel där många fann fynd i de små butikerna. Vi hedrade Foix-släkten och då inte minst Esclarmonde de Foix som bär fanan högt om kärlekens kyrka.

I stadens katedral fann vi också den ovanliga nattvarden där Maria Magdalena tycks vara närvarande.

I katarernas tradition ansågs Jesus vara en ängel vilket vi här kan se en vision av.

Under hela resan har vi preparerat varsitt elixir för att uppenbara och befästa det flammande hjärtat.

Stort och innerligt tack alla nya och gamla vänner för ert hjärtliga deltagande!

Alkemisternas utforskande inför nästa års resa kring gudinnans och gudens hemliga ark

Vägledda av försynen hamnade vi, något överraskade, i en liten by som vi många gånger åkt förbi. Dess kyrka är en viktig länk i mysterierna kring Sauniere och Rennes-le-Chateau och hade en så kraftfull hemlig tradition att prästen mördades i slutet av 1800-talet. Det var dit försynen ledsagade oss… till en kyrka som alltid är låst… för de som inte har nyckeln…

Den hemliga kyrkan som alltid är låst… tills vi kom…

Hänförda lämnade vi den outgrundliga byn med den förlorade kunskapen och hade även blivit vägledda till nästa mål.

Arques – katarerna och de egyptiska mysterierna

I den lilla byn Arques fanns en gång i tiden graven som är en av grundpelarna i den hemliga läran. I byn finns även många fynd kring den egyptiska traditionen och i dess slott kunde vi både uppleva och arbeta med katerernas och de egyptiska mysteriernas skatter. Vilket slott, litet i det yttre men gigantiskt i det inre! Vi längtar redan nu till den ceremoni vi har planerat för nästa år…

Rennes-les-Bains & Fontaine des Amours

Efter en god lunh i Rennes-les-Bains (där vi återigen fick njuta sällskap med Sus och Kaj) återvände vi till kärlekens magiska källa. Här planerar vi dop(p) nästa år!

Bugarach – det heliga och uppochnedvända berget

Likt en spårhund som fått upp ett spår tog vi oss slutligen till Bugarach heliga berg, älskat av ufo-fanaster och inspiration till Jules Vernes Resa till jordens mittpunkt. Legender beskriver det som transfigurationens berg och en plats där tiden upphör. Det upplevde vi sannerligen i Bugarach kyrka med många ovanliga ikoner.

Kyrkan hade genomgående ett fokus på Alfa & Omega, barnet och graven. Men… är det Jesus som gossebarn vi ser här eller en liten flicka?

Lyckans tarothjul som även är båten den heliga familjen färdades med till Frankrike.

Alet-les-Bains

Ett kärt återseende som i sin omnejd har St Salvayres kapell helgat den levande guden mm.

Därigenom har visionen kring nästa års magisk-alkemiska resa klarnat. Vi återkommer snarast med ytterligare information!

 Katarina i Johennes kyrka 18739878_1555304404502015_6817911411287457073_n

Maj har verkligen varit en riktigt ridderlig månad med intensivt arbete inför Graalriddardubbningen som fullbordade vår utbildning i början av månaden och i går finstämd Riddarinvestitur i Sankt Johannes kyrka! Därefter festlig Gala middag i Vinterträdgården på Grand Hotell med smäktande italiensk opera och god mat som avslutades som sig bör i Cadierbaren.

18671144_1555304474502008_6068425496152376209_n

Skön helg nu med lite vila, somrig grillning på terassen och packning inför tidig avresa till Sydfrankrike på måndag morgon… Då väntar en färd längs med det flammande hjärtats väg med en härlig grupp pilgrimer. Vi kommer besöka Montsegur och Rennes le Chateau mm…

Tempelprästinnan 2017-05-27

 

 Graalriddare efter dubbning och  ceremoni

När graalänglarna är rörda till glädjetårar då har vi sannerligen gjort något stort tillsammans kära Graalriddare vid runda bordet!

 Katarina vid österma altare

En uppenbarande vision från graalens vita duva för flera år sedan har nu nått sin fulländade manifestation genom den högtidliga och kraftfulla dubbningen av nio riddare i graalens tjänst. Graalens riddare

Detta är bara början på en Graalresa för denna Riddargrupp med det gemensamma mottot: Finna, Integrera, Manifestera såsom Riddare av kärleken.
Tack för dessa två år tillsammans – det har varit en fröjd att arbeta med er – ser fram emot fortsatta äventyr och möten kring graalborden i alla dess former! 18300900_10155106745263819_4358050761319517227_n 18275134_10155106745008819_6240996193161675855_n

18275120_10155106745148819_6554930768189920820_n18342725_10155106745143819_8158223725636686115_n

 

Tack också till våra musiker Björn Svensson och Jan Biel som bringade vacker musik varav ett helt nyskrivet stycke för ceremonin – Riddarnas prövning och segerritt!
Tack också till er nära som var med och högtidlighöll och bringade kärlek till templets graal!

Foto: Saga Falkenberg & Björn Svensson 

 

 Vi hälsar er som är intresserade av att vandra Graalriddarens väg och utbildning hjärtligt välkomna till nästa kursstart i augusti 2018!

Läs mer här:  http://alkemiskaakademin.se/sve/?page_id=1923

18301150_10155106744798819_5405925458206044291_n

 

Tempelprästinnan 2017-05-27

 Isis och de alkemiska elixiren

Modul 4 på vår Prästinneutbildning blev en hjärtlig, innerlig och mycket djuplodande transformativ helg!
Starka arbeten i en kraftfull graal av systrar som verkar med stor integritet och kärleksfull visdom.

 Melusina

På detta vis kan vi med tålamod hela och förädla vår jord och vi låter alltid en del av frukterna från vårt arbete komma alla och alltet till del…

 Sankta Sara och hjärtats  alkemi

Vi har fyllt vår mänskliga graal med Atlantis, Jungfru Maria, Melusina och Sophias döttrars elixir under helgens arbeten…

17992212_1626543190706832_1133504701434631638_n

Ceremonier med krafter hämtade från gudinnans alla ansikten och med det heliga hjärtat i fokus öppnade vår helg. Hjärtemblem och alkemins fullbordan stod också i fokus på lördagen och dagen fullbordades genom en ceremoni där man låter enhetens svärd låsa upp hjärtchakrat.

  Hjärtliga ceremonier

Under den soligt klara söndagen drog vi ut kluster och smärtsamma svärd för att läka och transfigurera vår eterkropp. För att sedan med hjälp av Maria Magdalenas hemliga tradition medvetandegöra och arbeta med vårt väsens alla subtila kroppar. På så vis har vi byggt upp vårt inre tempel nu under det första året på utbildningen.

 Maria Magdalena som profetissa i Provence

År två kommer kretsa kring Prästinnans väg och verkan i det yttre templet samt förkovran i de traditioner som förmedlat och utvecklat den inre läran om kärlekens flammande hjärta. Ceremoni och ritualarbete kommer också fördjupas.

Så roligt att flera av våra Sophiasystrar kommer att följa med på det flammande hjärtats resa till Sydfrankrike och sedan Graalresan till England i sommar!
Tack till alla systrar som var med i helgen!

 Altare

Helgad vare gudinnan! Låt hela jorden helga gudinnan!

Tempelprästinnan 2017-04-24

 Graaljungfrun

Vissa dagar när man känner en stor maktlöshet inför alla fruktansvärda dåd som sker på vår jord och som ofta drabbar de mest oskyldiga – alla jordens barn är det ändå en nåd att arbeta med den heliga graalens tradition. Den går direkt på hjärtpunkten och stärker alla som vill skydda det oskuldsfulla och det heliga oavsett tradition och bortanför religion.

Ingen kan göra allt men alla kan gör något… utifrån sin mission på jorden.

I dag har jag arbetat med den mässa som ska hållas under vår graalriddardubbning i maj och nu snart kommer en ung syrisk kille till oss på middag som verkligen kommer från wasteland.

Sänder er alla en önskan om tro, hopp och kärlek på er väg och ett urklipp ur vårt graalriddarkompendium.

Graalens ceremoni Graalsriddarens vision av grralen

”Den heliga graalen är själva bägaren som transformerar det lägre till det högre. Den kokar samman all separation och splittring till en enande kraft som i sin tur helar, förenar och heliggör. Graalen kan på så vis sägas innehålla eterns femte element som tillhör Paradisets och guldålderns ursprungliga materia och som formade tillvaron innan fallet.

Graalen, liksom dess boning graalslottet, är svår att finna. Endast den kallade, som har modet att möta vildmarkens fasor kan med kärlekens eld, andens renhet, visdomens erfarenhet och empatins välvillighet uppenbara dess djupt överjordiska mysterier.
Så var det emellertid inte under den gyllene tidsåldern då graalen och dess bärarinnor var synliga på jorden och stod till tjänst för alla som önskade dricka av livets vatten ur den heliga graalen. Graalens flöde på jorden var källan till landets bördighet. I den keltiska traditionen möter vi graalen som källan som aldrig sinar och bjuder den törstiga att dricka därur i en paradisisk samvaro. Under den gyllene eran rådde balans mellan ovan och nedan, svärdet och graalen och maskulint och feminint.

Denna harmoni med ett fruktbart överflöd avbryts i keltisk myt, när den onde kung Amangoon efter att ha druckit ur en graaljungfrus bägare bestämmer sig för att våldta jungfrun och stjäla hennes gyllene bägare. Resultatet av detta övergrepp och missbruk leder till att källorna torkar ut, graalens bärarinnor går under jorden och graalen försvinner från människornas rike. Förlusten av graalen och dess jungfrur leder till en torr och karg ödemark. När graalen är dold i sitt magiska slott och inte skiner och flödar med sitt ljus och sin heliga källa, så torkar marken ut och landet blir mörkt och öde. Graalen har beslöjats för den vanliga världen och dragit sig tillbaka från den jordiska dimensionen till eterns domäner. Det är också älvornas rike och som i Storbritanniens traditioner omtalas som det mytiska Avalon.

De bästa riddarna i hela landet får i Camelot bevittna en vision av graalen om än inte fullt synlig. Därefter lämnar de alla runda bordet och ger de sig ut på graalsökande. I vildmarken söker de efter den heliga graalen som kan bringa harmoni och välstånd igen. Riddarna transformeras själva genom sitt sökande, för endast med det eteriska hjärtats förnimmelseförmåga går graalen att uppenbara i eterns dimension. De söker den gudomliga bägaren så att riket åter kan blomstra och den gudomliga närvaron har ett medium att verka genom på jorden.”

Tempelprästinnan 2017-04-09

 Dubbning av Graalriddaren

Vår kärleksfulla gudinna – Moder Svea omslut oss med din visdom och värme!

 Moder Svea

Vår egen gudinna – Moder Svea som bär oss i kärlek och sorg. Låt hennes kraft omsluta vårt rike och samtidigt hålla oss öppna och kärleksfulla mot vår omvärld!

Tempelprästinnan 2017-04-08

 

Vi sänder våra böner alla nu till vårt stockholm!

 

Tempelrästinnan 2017-04-07 Bön till Rafael

ATLANTIS GULDÅLDER OCH MADEIRA

Är precis hemkommen från en resa till Madeira som både varit rejuvenerande och härlig och inneburit en transformation av öns kollektiva eter och ursprung. Ja, det är en mycket speciell och mystisk plats!

Det var min fjärde vistelse och nu kände jag verkligen på alla sätt att ön och dess djup och höjder öppnande sig för mig.

Vi bodde på Golden Residence som är ett mycket fint lägenhetshotell alldeles vid havet och med havsbassänger nedanför. Det är otroligt väl handikappanpassat såg vi och måste vara toppen om man reser hit med funktionshinder.

Hotellet är det absolut bästa som jag bott på under mina besök på Madeira och hade både skön inomhuspool och iskall utomhuspool, samt god frukost och trevlig personal. Det blev en fin start på hela familjens sportlov.

I närheten ligger Praia Formosa som är en av öns få stränder med stora klapperstenar. För att komma dit går man genom en tunnel i berget med en stora havsgrotta inuti. Det var en småmulen dag med en aningen vilda vågor så vi badade försiktigt vid stranden när himlen sprack upp och solens lyste igenom.

På eftermiddagen badade vi trots vågorna i de efterlängtade havsbassängerna ivrigt påhejade av en grupp från Frankrike som förvånades av vikingarna från norden. Badvakten stod nervöst och övervakade med livbojen i högsta hugg men allt förlöpte väl… Själv fick jag sådana minnen från Atlantis som kom att prägla resterande resa. ‘

Vi återvände till havspoolerna några dagar senare när havet var lugnare och vi verkligen kunde njuta av havet och bassängerna.

Området kändes som ett miniatyr av Platons vision av Atlantis med de koncentriska ringarna på havet och hela Madeira har en eter som både minner om ett gyllene Paradis men också ett fall.

Vi bodde tre nätter på vårt gyllene hotell där jag också påbörjade min elixirproduktion med örter från den lila trädgården på hotellet. Att sedan hotellets konferenssal benämnde som den gyllene Sophia var bara ännu ett underbart tecken om gudomlig vägledning…

Vi besökte också Katedralen Se inne i Funchal som är en av öns äldsta (åtminstone synliga) byggnader från tiden då Portugiserna kom till den då märkligt nog obebodda ön… Det är en fridfull lite oas med vackra gyllene madonnor med graalar, flammande hjärtan och duvor i sina händer i ett gyllene kapell bredvid högaltaret.

Efter dessa dagar vid havet och upplevelsen av guldåldern i alla dess aspekter var vi redo att bege oss högre och djupare upp i bergen och in bakom slöjan i Madeiras eter. Vi hade hyrt ett stenhus på en stor Quinta med trädgård och egen pool.

Huset var iskallt när vi kom (men värmdes som tur var snabbt upp) efter att ha kört fel på den värsta backen som vi någonsin upplevt men som Torkel klarade med bravur med hjälp av två vänliga herrar. Väl installerade i huset blev det en oerhört spännande och minnesvärd upplevelse som är alltför lång för en krönika och kanske kommer med i kommande romaner… Barnen sade att de gärna hade stannat längre när det var dags för hemfärd men för mig var det precis lagom.

Stenhuset var rustikt och traditionellt fint och omgivningarna var helt undersköna och vi hämtade grönsaker i trädgården till våra måltider och jag beredde flera elixir med nyplockade apelsinblom, rosmarin, passionsfrukt och rosor mm. Atlantiselixir och Guldålderelixir mfl är nu hemma och genomgår sin 40 dagars filosofiska process innan fullbordande.

Det blev också tid för sol och bad i vår egna pool när dagarna blev allt varmare och soligare.

Men liksom i alla Paradis står ett fall på lur… som åskådliggjordes tydligt av statyn av ”Den fallne ängeln” alldeles i närheten av det gyllene hotellet vid havet. Det är bronsstaty gjord 2004 av skulptören Ricardo Madeira Velosa till minne av alla de arbetare som förlorade sina liv i arbetet med vägtunnlarna genom bergen. För ett sekel sedan var det många öbor som aldrig varit i huvudstaden Funchal pga av öns bördigt ogenomträngliga berg vilket dessa tunnlar nu underlättat, till priset av alla de som liksom ängeln blev offer för materians obönhörliga bergsmassiv.

Med fötterna lagda över varandra minner ängeln också om Jesus på korset. Det är en synnerligen tung uppenbarelse som en korsfäst och fastlåst ängel i materians bojor likt Lucifer efter fallet från ovan.

Många har knutit an Madeira som varande en rest av det forna Atlantis och även denna gyllene högkultur drabbades av ett fall enligt Platons vision. Troligen var det just den Luciferianska kunskapen om högstående teknik, översinnlighet, skönhet och magi som gav Atlantis dess storhet men också bringade an denna storslagna civilisations fall. För utan kärlek och tro på människors lika värde och jämbördighet, det så kallade Kristusmedvetandet och respekt för naturens ljus och intelligens – Sophia – kan inte ett samhälle nå harmoni och balans. Jag arbetade många nätter i Atlantis eter nu under resan och även vid tidigare vistelser på Madeira, för att nå insikter och söka förlösa den fallna eterns ljus med de gudomliga medhjälparna. Det är i allra högsta grad reellt för vår värld i dag att lära oss av…

På 1400-talet och framåt var det slavar som föll för kolonialismens utbredning och som under fruktansvärda förhållanden fraktades till Madeira för att gräva ut bevattningskanaler och till att arbeta på sockerodlingarna som blev offer för andras välfärd. Denna slavhandel var utspridd över hela världen och pågick ända fram till 1800-talet.

Mitt nattliga arbete i huset bestod i att under nästan exakt 2 timmar förlösa många av dessa vilsna själar och energiminnen från denna era och föra dem mot evighetens ljus och frid. Det var ett mycket påfrestande energiarbete och det var kanske ödets ironi att det bredvid min säng fanns ett panikalarm som jag emellertid inte behövde trycka på eftersom jag hade gudomliga hjälpare i mitt alkemiska värv. När de två timmarna var till ända så vaggades jag åter in i en skön vibrerande sömn med de mest fantastiska drömmar.

Vi färdades också vid ett par tillfällen högst upp i bergen längs bevattningskanalernas levador som går som spår att vandra med längs hela ön och som gör den så oerhört bördig och vacker.

Där uppe på toppen låg molnen nästan alltid tungt som i en ogenomtränglig dimma och den gamla urskogens trädandar förmedlade en tung energi av missnöje över människans framfart…

Men tyngden och molnen kunde plötsligt lätta och vi kunde vandra fram förbi vildhundarna till en konstnärligt utförd trädgård för en afternoon the! Som ett litet Eden i vildmarken.

På kvällarna lagade vi utsökta och ofta helt veganska måltider med grönsaker från trädgården och satt framför kaminens eld för att smälta alla intryck och upplevelser. Sannerligen minnesvärda måltider i huset mitt i ingenstans likt vårt sommarhus Sund…

Jag känner en stor tacksamhet för att nu för fjärde gången äntligen ha kommit in bakom slöjan på Madeira och där kunnat utföra alkemistens opus med att frigöra den fallna etern, förlösa och transformera det tunga blyet till guld och ta små steg i det stora arbetet att häva Edens fall och det ursprungliga fallet från ovan.

Därtill uppenbara Atlantis era med gåvor och laster och samtidigt njuta av en härligt grönskande semester med familjen i en gyllene atmosfär och ofantligt skön natur. Att kunna strosa runt och göra elixir i alkemistens trädgård med väldoftande apelsinblommor var en ren njutning. Resan blev mycket hastigt bokad när änglarna plötsligt visade mig superbilliga flygbiljetter som jag i all hast råkade boka och sedan guidade oss till dessa två utmärkta boenden.

Ber nu en bön till Jungfru Maria för alla offer för slaveriet, vägtunnlarna och alla offer för hänsynslös exploatering av människor som just nu sker på vår jord!

Bilden på Maria nedan är från en fantastisk liten kyrka i fiskehamnen i Camara de Lobos som inte rymde en enda korsfäst Jesus. Blev verkligen påmind om kyrkan i Saintes Maries de la mer när vi var där.

Hoppas denna krönika kan ge dig som funderar på att resa hit lite tips och bra förberedelse för denna makalösa ö mitt i Atlanten. Många har hört av sig och varit sugna och jag vet att flera vänner är på väg under de närmaste veckorna.

Det är inte för inte som Madeira går under benämningen ” Guds egen trädgård”!

Sänder er alla som önskar den förlorade eterns heliggörande dagg!

Tempelprästinnan 2017-03-12

Med tanke på diskussioner om vad som är bra forum att medverka i så kom precis en gammal intervju upp på mediespelaren i bastun från när jag medverkade i P3 Lantz för många år sedan och blev intervjuad om min bok Alkemistens röda längtan och om alkemi. Höll även en meditation med de båda herrarna och producenterna meddelade att så tyst hade aldrig varit så länge i P3.Var lite fundersam inför intervjun men det blev ett riktigt trevligt och kul möte!

En intervju som också var inspirerande att göra och sen lyssna till var  Eric Schüldts intervju med mig om alkemi på tema förvandlingar i P2:s programserie – Livet och döden. 

Varför jag just nu tänker på just dessa två radiointervjuer är för att de är varandras motsatser. I P3 blev det en snabb, lite tuffare och humoristisk och den andra i P2 långsam, filosofisk och allvarlig.

Ett möte i en intervjusituation kan i bästa fall förändra både den som frågar och den som svarar. Jag hör hur min röst är helt annorlunda
i dessa båda intervjuerna (liksom jag också upptäckt i andra intervjuer jag lyssnat till) som respons på energin i mötet och i P2 intervjun hör jag exempelvis ett helt oväntat Carola darr som förundrar. Det är helt olika aspekter av mig som fördelar mysteriet men båda rösterna gör det utifrån självets grund. Jag hör hur Pontus Enhörning och hans bisittare blir allt mer inkännande, vänliga och lugna och jag märker Eriks fördjupade intresse för alkemi som gläder mig. Det är helt olika energi men båda intervjuerna har ett utforskande perspektiv liksom flera andra intervjuer jag gjort sedan dess.

Därtill diverse tidningar såsom Elle, Bon, Nära och Hälsa mfl har jag intervjuats för och alla gånger har jag varit nöjd med utkomsten. Det går alltså att tala om alkemi och andlighet från så många perspektiv och med olika deljags röster och med både djup och mer yta men det bör alltid ske med respekt från båda hållen liksom alla möten. Och man bör alltid grunda orden i sin egen själs sanning om än förmedlat på ett sätt som passar formen och den andres varande.

Jag skulle däremot aldrig medverka i ett program som Ousiders angående deras förfrågan, där själva grunden egentligen inte är att utforska ett mysterium eller ens vara intresserade av ämnet utan bara en vilja att exploatera människors annorlundaskap!
Lyssna gärna till det filosofiskt meditativa avsnittet om Förvandligen.
Önskar alla en fridsam helg!

August Strindberg var närmast sjukligt besatt av att kunna skapa guld och ägnade i slutet av 1800-talet flera år åt hemliga kemiexperiment i sitt mörka …
SVERIGESRADIO.SE
Tempelprästinnan 2017-02-25

 

16708496_10154850490588819_2100612605020279907_n

Gläds över att en klar vision jag fick av Sophia för fyra år sedan nu håller på att realiseras i och med att första kullen på Graalriddarutbildningen invigs i maj!
Det har varit ett fantastiskt givande och roligt arbete med vår helt enkelt underbara grupp av kraftfulla, visa och kärleksfulla deltagare! Var och en har sådana gåvor som de bringar in i vår gemensamma graal.

Vi började utbildningen på Englands heliga plaster med graalmyter och Artursagan och har därefter arbetat med både alkemi och de olika vishetstraditionerna.

11990546_1038964569469337_546548502714682968_n

 

1611016_1038964319469362_6349925953297196408_n Chalice well  England

 

Stonehenge

örtalkemi 14183876_10154311206523819_4006164160977819033_n

Vi har haft gästlärare med speciaistlkompetens såsom Torkel Falkenbergs uppskattade föreläsning om att verka som graalriddare i den yttre världens labyrint, Mikael W Gejels begrundan kring Graalceremonin och Henrik Engelkes mästerliga riddararbete med att stärka oss i glädje genom praktisk svärdskonst. Deltagarna ha skapat eller är i färd med att fullborda sin riddarsköld utifrån namn och motto. Nu knyter vi ihop dessa två år med ridderligt arbete av mångahanda slag genom att åter stiga in i legenderna om graalen och dess riddare. I maj blir det högtidlig Riddarinvestitur! Helgad vare Sophia och hennes graal av Riddare!

 Svärdskonst

Utbildningen är ett samarbete mellan Sophiatemplet och Alkemiska Akademinoch huvudlärare är Katarina Falkenberg och Tommy Westlund.
Hjärtligt välkommen att maila in din intresseanmälan till info@alkemiskaakademin.se om du vill vara med vid nästa kursstart i augusti!

 Graalriddareutbildningen 16712046_10154850467838819_8035910149794682634_n

 

Tempelprästinnan 2017-02-23

Din Bild