Projektion

Projektionens mekanik i alla relationer är det som oftast är svårast att greppa. Eftersom de flesta vill tillhöra den goda sidan och de flesta inte är hela och enbart fyllda av kärlek i hjärtat så måste det andra som gör ont placeras utanför oss själva. De blir de andra som gör oss ont och som är onda. Under alla år som alkemisk terapeut är detta det svåraste att få människor att inse i djupet av sig själva. Trots mirakel och stora gåvor som kommer till en så fastnar man i vrede och offerskap eftersom man inte förmår återta sina projektioner – både positiva och negativa. Projektionen av ens inre på omgivningen är en bra förmåga och nödvändig för att man ska kunna se sig själv och verka på jorden men man måste sedan kunna hämta hem den för att lära känna sig själv.
Tänk om alla var gång man klagar på någon eller omvärlden som inte betett sig som man förväntat sig istället förstod att detta är en bild av ens eget inre drama. Oftast finns denna skugga inkapslad långt ner i det omedvetnas djup och utan återspeglingen där ute skulle det vara omöjligt att upptäcka detta komplex.

Ljus och mörker

 

Genom att återta projektioner hur jobbigt och smärtsamt det än må vara att se dessa obekväma sidor så återtar man både sin kraft och möjlighet att transformera både sig själv och situationen.
Det krävs mod att känna sig själv i djupet och därför förmedlas individuationsprocessen ofta som ett hjälteepos i sagor och legender.
Det krävs också kärlek för att kunna omfamna allt det som inte passat in i den gamla jagidentifikationen. I sagor möter vi denna kärlek mellan prinsen och prinsessan som ett uttryck för uppenbarandet, befriandet och föreningen av en transformerad anima och animus. Detta genererar en självkärlek som är förutsättningen för att man fullständigt ska kunna älska andra. Utan självkärlek söker man annars efter den som ska fylla ens tomhet, brister och behov.
Genom individuationsprocessen kan vi återskapa vårt själv och vår inre helhet och bli ett med oss själva. Då kan man möta människor för det de är utan att de hotar ens ego. På så vis kan arbetet med det alkemiska bröllopet begynna som innebär ett gudomligt partnerskap som realiserar den mission man har valt att komma till världen för att utföra!

 gudomligt partnerskapTempelprästinnan 2018-02-25

 

Comments are closed.

Din Bild