Mysteriespel
Hjärtligt välkommen till en alkemisk workshop den 13-14 augusti i naturens ljus i Akademins sommartempel i ett underskönt naturreservat nära Landfjärden Södra. (30 min med bil från stan och det går att resa kommnualt) Där kommer vi under två härliga dagar fördjupa oss i ritualens magi och mysteriespelets konst.

Genom ritualmagi, alkemisk teater och egyptisk mystik får du lära dig den alkemiska ceremonins heliga konst. Vi kommer preliminärt arbeta med grekiska eller egyptiska gudagestalter och helgen avslutas med en gemensam ceremoni där nya förmågor och insikter kan tillämpas direkt!

Vårt arbetssätt är en förlängning av de gamla egyptiska och grekiska mysterieskolornas tradition. Det var den esoteriska rit i vilken mysterierna iscensattes och förmedlades för de invigda. Det vi kallar västerländsk teater uppkom i Grekland och var en exoterisk iscensättning för folket men där man även sökte nå en katarsis dvs rening för åskådaren. I Europa på medeltiden var det ur kyrkans mysteriespel som teatern sedan tog sin form och växte upp ur.

Ledmotivet i denna alkemiska ritualworkshop är att lära ut hur valda krafter förkroppsligas eller åkallas så att en verklig transformation av både de som leder och de som deltar sker. På så sätt rör vi oss bortanför oss själva till nya marker och dimensioner. Teaterlegenden Artaud myntade begreppet alkemisk teater där hans sökte återgå till teaterns rituella rötter bortom egot.

Vi eftersöker då ett växande bortom begränsningar om vem vi är och vad vi bör göra. Denna rituella praktik gör det möjligt att mycket snabbt kunna passera det begränsade lilla jaget för att erhålla, uppenbara och nedkalla hela självets vidd och det gudomligas djup och kärleksfulla visdom. Vi kan då i en människa omfamna hela kosmos.

Detta är en workshop som utmärkt lämpar sig för alla som gått våra utbildningar och nu vill fördjupa sig i själva den alkemiska ceremonins grunder och förädling.
Det är också många som efterfrågat den alkemiska teatern genom åren och detta är nu ett perfekt tillfälle för alla er även om ni inte tidigare deltagit I Akademins utbildningar.

Workshopen är öppen för alla som vill förkovra sig i den alkemiska ritualens konst oavsett förkunskaper!

Det går att förboka till Erikas utsökta vegetariska lunch för 100 kr/dag eller ta med egen lunch som inte kräver uppvärmning och kyl! Kaffe, te och fika ingår!

Hjärtligt välkomna till en gudomligt kul helg i naturens kraft och ljus!
Katarina, Tommy och Erika

Pris: 3300 kr. Boka-tidigt-pris 2500 kr för anmälningar innan den 30 maj. För anmälan maila: info@alkemiskaakademin.se och vid bekräftad plats inbetalning av 500 kr till Alkemiska Akademin. Resterande belopp kontant på plats.

 Mysteriernas ceremoni

Comments are closed.

Din Bild